• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Vrei să dansezi ca-n filme? Iată ce ai de făcut!

De câte ori nu te-ai uitat la personajele preferate din filme admirându-le pentru dansurile și mișcările suave? De câte ori nu ți-ai imaginat că ești în locul lor și că poți cuceri lumea dansând? Ei bine, chiar poți face asta. Iată de câte lecții de dans ai nevoie pentru a dansa următoarele trei dansuri faimoase din filme!

Dirty dancing, uluitor!

Dacă provocările te inspiră, află că și dansul memorabil din Dirty Dancing a fost executat tot de instructori studiourilor Arthur Murray. Priza fascinantă în care Patrick Swayze își ridică partenera deasupra capului este o imagine de referință pentru lumea dansului, dar și a cinematografiei. Dansul executat de cei doi actori are la bază ritmuri de mambo și poate fi învățat în 12-15 lecții private.  Mambo combină jazz-ul american cu ritmul afro-cubanez. Componentele sale de dans sunt Rock Steps și Side Steps iar jocul de picioare include “points”,“kicks” sau “flicks”. 

Dans cu Parfum de femeie

Dacă ți-a plăcut filmul Parfum de femeie și dansul te-a captivat, trebuie să știi că îl poți învăța și tu în 8-10 lecții private la Arthur Murray. Tangoul executat de Al Pacino și Gabrielle Anwar în Parfum de femeie este memorabil, considerat unul dintre cele mai intense momente de dans din istoria cinematografiei.

Tangoul este unul dintre cele mai frumoase dansuri, caracterizat de mișcări bruște și dramatice. Mulți dansatori îl consideră o provocare. Mersul în staccato, obținut prin întârzierea mișcării de apropiere a piciorului face din acest stil de dans unul foarte pasional. Pașii de Tango Argentinian pot fi combinați cu success cu cei din tango-ul clasic. În coregrafia realizată pentru Parfum de femeie instructorii de la Arthur Murray au pornit cu elementele de Rock Step, Basic și Promenade, combinate cu Deep-uri și mișcări simple, menite să arate că tango-ul poate fi dansat de oricine și oriunde, fără teamă că ar putea greși.

dans
Un dans – simbol al unei generații întregi

Shall we dance?

Coregrafia pentru dansul dintre actorii principali Jenifer Lopez și Richard Gere este făcută tot pe mișcările din tango la care au fost adăugate elemente din Tango Argentinian, dar și elemente din balet sau Latino, stil care îi este foarte familiar lui Jenifer Lopez. Au folosit multe piruete pentru a reda viteza și dramatismul dansului, iar pentru a creea emoția, au introdus atingeri și chiar mișcări din Rumba.

Și știi ce este cel mai captivant? Faptul că poți învăța și tu să dansezi precum Jenifer Lopez și Richard Gere în aproximativ 6-8 lecții private cu instructorii Arthur Murray.

dans
Richard Gere și Jennifer Lopez

Vrei să înveți să dansezi precum personajele preferate din filme? Urmând cursurile de dans ale școlii Arthur Murray poți învăța să dansezi asemeni personajelor preferate din filme, indiferent de vârsta pe care o ai.

Dacă îți dorești acest lucru vino la școala de dans Arthur Murray. Prima lecție de dans este gratuită, tocmai pentru a vedea care este atmosfera și pentru a face primii pași în lumea dansului.

Postat de: Cici
Inscrie-te!