Știi câte calorii pierzi dansând?

Vrei să arăți perfect în costumul de baie și să faci furori pe plajă? Dieta nu este suficientă pentru a pierde rapid câteva kilograme în plus sau pentru a scăpa de celulită. O modalitate distractivă, relaxantă, dar și eficientă de a te tonifia și chiar de a pierde câteva kilograme este… dansul. 

Dansul are multiple beneficii asupra stării generale de bine. Acesta te ajută să arzi calorii și să-ți remodelezi silueta. Dansul este echivalent cu mersul la sală, deoarece poți pierde până la 300 de calorii după o ședință de dans. Astfel, doar prin dans poți pierde săptămânal până la 0,5 kg. Evident, nu orice stil de dans este la fel de solicitant pentru corp. Anumite dansuri antrenează în special zona de mijloc, the core – cum spun antrenorii, iar acestea ar trebui să fie preferate și de tine. De asemenea, dansurile care implică aplecări, în stilul squats, sau fandări, sunt și ele preferate.

Swingul și salsa, dușmanii caloriilor

Astfel, mișcările specifice din dansuri precum tango, vals vienez și fox-trot te vor ajuta să consumi aproximativ 190 de calorii pe oră. Dansurile precum salsa și swingul te ajută să pierzi aproximativ 280 de calorii pe oră, iar dansurile orientale te ajută să pierzi până la 290 de calorii pe oră.

De altfel, o mulțime de programe de fitness au la bază mișcări din dans. Și nu vorbim doar e zumba, unde asemănările sunt evidente, ci și de programe de training complexe, în special cele care vizează antrenamentele cardio.

Prin urmare, dacă nu îți place la fel de mult să mergi la sală, dar totuși simți nevoia să faci efort fizic pentru a te tonifia și pentru o stare generală de bine, te așteptăm cu drag pe ringul de dans. Pe lângă calorii consumate, vei dobândi o formă fizică de invidiat și un tonus special.

Postat de: Cici
Inscrie-te!