• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

105 de ani de istorie. Despre Scoala de Dans Arthur Murray

Cine este Arthur Murray?

Arthur Murray a fost un mare instructor de dans american si un important om de afaceri. El s-a nascut in orasul Galicia, in anul 1895 sub numele de Arthur Teichman. La doi ani dupa, a fost adus in America de catre mama sa, Sarah, urmand sa se stabilieasca in partea de est a orasului Manhattan, impreuna si cu tatal sau Abraham Teichman.Murray a fost un copil timid care admira si iubea dansul. La varsa de 14 ani, el a invatat primii pasi de dans de la prietenul lui Joe Feingenbaum. In scurt timp dansul se transforma in pasiune, iar in anul 1912 incepe sa predea la Grand Central Palace, o sala de dans particulara din New York, unde castiga si primul sau concurs de dans. Talentat fiind, invata repede si pana in anul 1914 reuseste sa devina cel mai apreciat profesor al elitei societatii si isi schimba numele in Arthur Murray. Astfel devine simbolul american al succesului antreprenorial si al dansului de societatate.

In anul 1920, Murray a organizat prima transmisie radio a muzicii de dans live, din lume. In acest fel a cunsocut-o si pe faimoasa lui partenera Kathryn Kohnfelder, cu care s-a si casatorit in anul 1925.


Arthur Murray

Simbolul Dansului de Societate

Dupa o perioada de timp in care a predat lectii de dans prin posta ‘Learn to dance at home’ ( invata sa dansezi acasa ), Arthur Murray deschide impreuna cu sotia sa, primul studio de dans, in orasul New York.

De-a lungul anilor 1930, studiourile de dans Arthur Murray ofera numeroase stiluri de dans, incitante si indragite de catre publicul larg. Printre acestea se numara ‘Lambeth Walk’ si ‘Big Apple’, doua dansuri prin care Arthur Murray isi castiga popularitatea si ajunge sa reprezinte cel mai mare lant de studiouri de dans din lume. In anul 1938, se deschide oficial, primul studio de dans in sistem de franciza.

In anul 1950 Arthur Murray cumpara 5 spoturi de televiziune a cate 15 minute, la renumitul post CBS. Astfel ia nastere ‘Arthur Murray Dance Party’, o emisiune televizata prezentata de el si sotia lui, Kathryn. Aceasta avea sa ruleze timp de 12 ani, fiind indragita si vizionata de milioane de telespectatori.La 2 ani dupa ce amisiunile televizate iau sfarsit, Arthur Murray si sotia sa se retrag, vand compania unui grup de parteneri de afaceri si o noua era ia nastere. Sub noua conducere, Arthur Murray Francized Dance Studios a ținut pasul cu schimbarile și continuă și astăzi să se dezvolte ca cea mai mare scoala de dans din lume.

Profesorii de dans din cadrul studiourilor Arthur Murray pot fi gasiti atat pe marile ecranizari ale filmelor de la Hollywood cat si in spatele a multor musical-uri de pe Broadway. Filme precum ‘Dirty Dancing’, ‘Dirty Dancing II’, ‘Dance With Me’, ‘Beautician And The Beast’, ‘Flash Dance’, ‘An American President’, ‘True Lies’, ‘Saturday Night Fever’ si ‘Scent Of A Woman’ sunt doar cateva din cele in care profesorii de la Arthur Murray au pregatit dansurile, au invatat starurile sa danseze sau au dansat chiar ei in film.Numele de Athur Murray Dance Studios apare cu regularitate in cele mai importante reviste de prestigiu, printre care putem enumera : ‘Vogue’, ‘Martha Stuart Wedding’, ’Smithsonian’, ‘Sports Illustrated’, ‘Woman’s Day’ si altele. Ori de cate ori agentii de publicitate doresc sa ajunga la consumatori cu un mesaj profund de dragoste sau cu un mesaj distractiv, veti vedea pasi de dans invatati de studioruile Arthur Murray, de la reclama firmei Gap numita Khaki Swing pana la dansul M&M.

De la primul studio deschis in orasul New York si pana in acest moment, Arthur Murray Dance Studios s-a extins treptat si acum detine studiouri de dans in toata lumea. Este a 2-a cea mai veche franciza din America si este cunoscuta in lume ca o companie proeminenta in domeniul entertainment-ului.

Printre tarile in care sunt deschise unul sau mai multe studiouri Arthur Murray, putem enumera : SUA, Canada, Puerto Rico, Australia, Africa de Sud, Italia, Israel, Japonia, Egipt, Liban, Iordania, Brazilia, Taiwan, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Ucraina, Austria, Polonia, Elvetia etc. In total exista peste 260 de studiouri Arthur Murray in toata lumea.


Inscrie-te!