• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Despre dans… Știați că?!

Despre dans… Știați că?!

Este binecunoscut faptul că dansul a reprezentat dintotdeauna un mijloc de exprimare, de comunicare și un stil de viață pentru practicanți. Cu atât mai mult, dansul înseamnă distracție, fericire și energie din plin! Toate aceste lucruri pot fi confirmate de oricine a dansat vreodată și cu siguranță aceștia sunt foarte mulți, însă despre partea neștiută a dansului sunt câteva curiozități ce merită împărtășite.

Așadar, știați că?!…
• Dansul este una dintre primele manifestări artistice ale umanității, alături de desenele rupestre. Mișcarea ritmică a corpului își are originile încă din cele mai vechi timpuri când strămoșii, care practicau doar vânatul și culegerea roadelor, au început să folosească anumite mișcări frenetice pentru a invoca forțe supranaturale și diverse zeități pe care le venerau. Drept dovadă, dansul a însoțit omul în orice etapă a vieții sale, fiind o importantă practică socială: dansuri de nuntă, dansuri de naștere, dansuri de război, dansuri de înmormântare, dansuri pentru incantații și vindecare etc.
• Dansatorii profesioniști sunt mult mai disciplinați, au o capacitate foarte mare de concentrare și tind întotdeauna spre perseverență, astfel că majoritatea sunt dedicați tuturor activităților pe care le întreprind. Mai mult, dansatorii sunt percepuți ca având tonusul unor atleți prin masa musculară foarte bine dezvoltată și rezistența la efort fizic intens. Totuși, din cauza acestui efort fizic pronunțat, cei mai mulți dansatori profesioniști nu mai profesează după vârsta de 30 de ani.
• Un spectacol de balet poate fi comparat din punct de vedere al efortului fizic al balerinilor cu două meciuri de fotbal cu durata de 90 de minute fiecare sau cu o sesiune de alergat de aproximativ 29 km. De asemenea, în timpul unui spectacol, un balerin poate ridica balerine a căror greutate însumează peste 1,5 tone. Nu este de mirare că 90% dintre dansatorii de balet suferă de zgomote articulare ale șoldurilor.
• Stilul de dans breakdancing a fost conceput în 1970 drept o formă acceptată de violență fizică între așa-numitele „street gangs” din regiunea Bronx, în New York. Breakdance, ca ceea ce cunoaștem a fi astăzi, și-a câștigat popularitatea în întreaga lume începând cu anul 1990.
• Dansul ne face mai fericiți! Studiile arată că, în timpul dansului, secreția de endorfine – „moleculele fericirii” – crește considerabil, astfel că generează la nivel psihic o stare de bine uimitoare. Nu este de mirare că cei care au intrat în lumea dansului nu mai renunță niciodată la această pasiune!
• Dansul se manifestă mai ales ca o acțiune instinctivă, dictată de ritmul sunetelor auzite. De altfel, dansul reprezintă un exercițiu fizic perfect și poate fi practicat fără nicio problemă de oricine cu vârsta cuprinsă între 2 și 102 ani!

Vă așteptăm la o lecție de dans gratuită la Arthur Murray București!

beneficiile dansului

Postat de: Cici
Inscrie-te!