• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Cuba sau Caraibe? Ce dansezi când pleci în vacanță

dansuri vacanta

Te pregătești de vacanță? Dacă ai ales ca destinații Cuba sau Caraibe, atunci cu siguranță ești o persoană pasionată de dans și distracție. Aici au luat naștere unele dintre cele mai populare stiluri de dans precum Salsa, Rumba, Cha-Cha sau Merengue. Iată ce trebuie să știi despre originea acestor dansuri înainte de a pleca în vacanță.

Dansuri dacă pleci în Cuba

Salsa

Când spui Salsa, te gândești automat la Cuba! Nici nu-i de mirare, deoarece acolo a luat naștere acest dans, undeva între 1930-1940, evoluând din alte dansuri latino precum Mambo, Rumba și Cha-Cha.

Salsa este un dans revigorant și senzual, care se dansează în general în cuplu, poziția bărbatului cât și a femeii fiind una foarte apropiată, dar se poate dansa și fără partener. Este un dans energic care necesită atitudine și rezistență la efort.

pexels-photo-843256

Rumba

Rumba este un alt dans care te duce cu gândul la Cuba. Acest dans al dragostei, al romantismului și al pasiunii își are originile undeva prin secolul al XVI-lea când sclavii aduși din Africa în Cuba, au introdus în cultura locală multe mișcări sexual-agresive. În timp, a apărut o formă mai rafinată și mai lentă a acestui dans: Rumba. Acum Rumba este un dans elegant și atractiv, care le conferă dansatorilor încredere și precizie în mișcări.

Bolero

La fel ca Rumba, Bolero este un alt stil de dans cu origini afro-cubaneze. Se consideră că a apărut odată cu dansurile populare cubaneze sau daneze, precum ‘Danzon’ și ‘Beguine’.

În timp ce Rumba este foarte ritmată, Bolero sună mai degrabă a baladă latino. Din acest motiv, este un dans grațios, iar mișcările de ridicare și înălțare conferă fluiditate dansului.

Cha-Cha

Un alt dans care te trimite imediat cu gândul la Cuba este Cha-Cha. Acest dans latino, extrem de popular în toată lumea, îți pune în evidență personalitatea și te ajută să descoperi lumea fascinantă a ritmurilor latino prin mișcările ușoare și combinațiile interesante de stil.

Cha-Cha este un dans ușor și distractiv, care a devenit cunoscut încă de la începutul anului 1950, și care își are rădăcinile în comunitatea afro-cubaneză din Havana.

Dansuri dacă pleci în Caraibe

Merengue

Merengue este un dans interesant, simplu și distractiv. Deși a fost considerat prea scandalos când a fost introdus în Statele Unite în anul 1941, astăzi, incitantele ritmuri de Merengue inspiră dansatorii din întreaga lume să se lase purtați de ritmurile amețitoare și este dansul favorit al latino-americanilor, dar și al persoanelor care locuiesc în orașele de pe coasta de est a Americii, în special în New York.

Acest dans a luat naștere în comunitățile slave din insulele Caraibe, însă originile Merengue nu pot fi definite cu exactitate. Ce este sigur însă, este faptul că de la mijlocul secolului XIX, Merengue a devenit cel mai popular stil de dans din Republica Dominicană.

Bachata

Bachata este un alt stil de dans latin care își are originile în mediul rural din Republica Dominicană. Dansul este o reflecție directă a muzicii din cluburile de noapte ale anilor 1960, fiind un dans extrem de ritmat, cu mișcări accentuate ale șoldului. Muzica este una romantică, pasională, plină de sentimente, reușind să redea prin acorduri de chitară, o poveste de dragoste și de suferință. Nu este de mirare că a devenit rapid popular în întreaga lume.

bachata dans vacanta

Dacă vrei să impresionezi cu mișcările tale în timpul vacanței, dar nu știi să dansezi, câteva ore de dans cu antrenorii de la școala de dans Arthur Murray te vor ajuta să înveți pașii de bază pentru orice tip de dans, indiferent de destinația aleasă.

Postat de: Cici
Inscrie-te!