• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Comunicat de presă „5 stiluri de dans pentru veri memorabile”

La sfârșit de sezon estival, instructorii Arthur Murray au concluzionat care au fost cele mai căutate stiluri de dans vara aceasta, la nivel internațional.

Aceștia au remarcat intereserul ridicat al studenților pentru stilurile de dans latino, mai precis pe salsamerengue și bachata. Nici dansurile mai romantice nu au fost ignorate în acest sezon, tango-ul argentinian care se dansează pe străzile din Buenos Aires fiind și el preferat de către cursanți. De asemenea, pe scenă și-a făcut intrarea și un noul stil de dans – zouk-ul.

Dansurile latino, pline de expresivitate și pasiune

Spre deosebire de alte categorii de stiluri de dans, dansurile latino inspiră multă determinare, dar și multe sentimente. În general, acestea se diferențiază prin mișcările specifice din șolduri, care acompaniază pașii. Cel mai popular stil de dans latino este salsa; acesta se caracterizează în special prin mișcări bruște ale brațelor și mișcări lente ale picioarelor. Poate fi dansat inclusiv fără partener, însă în cazul cuplului bărbatul este cel care dirijează și mișcările partenerei. Merengue este originar din America Latină și se poate dansa nu numai în doi, ci și în grup. Are un ritm scurt și foarte precis, iar partenerii stau apropiați unul de celălalt pe parcursul reprezentației. Bachata este un stil de dans romantic ce vine din Republica Dominicană. Și în acest caz apropierea dintre parteneri este foarte importantă; față de celelalte dansuri din familie, dansatorii fac puține piruete.

Aceste cursuri de dans au căpătat amploare pe plan internațional în special pentru vivacitatea și starea pe care o transmit, fiind ideale pentru o vacanță reușită într-o zonă cu plajă, sau pentru o seară romantică într-un restaurant cochet. La scoala de dans Arthur Murray, dansurile latino sunt apreciate si ridică permanent nivelul bunei dispoziții.

Pentru cupluri, tango și zouk, din ce în ce mai prezente în studiouri

Tango-ul este cel mai romantic stil de dans latino-american. De-a lungul timpului, variațiunile acestuia s-au răspândit peste tot în lume. În cadrul scenelor de tango, partenerii emană senzualitate și dedicație, dar în același timp și multă forță. Este recomandat mai ales pentru parteneri care au deja o conexiune puternică, fiind un stil de dans intim, care pune accentul pe legătura dintre membrii cuplului și transmite trăiri intense și pătimașe ce generează o atmosferă plină de energie.

Zouk-ul este un dans strâns legat de stilul muzical omonim. “Zouk” înseamnă “petrecere”, motiv pentru care ritmul său amețitor cucerește pe oricine. Cele două variante ale sale, zouk-love și zouk-brazilian, au început de curând să fie introduse și pe platourile studiorilor de dans. Primul are un caracter mai lent și dramatic, iar cel de-al doilea a fost inspirat din lambada tradițională, însă este de multe ori mai senzual decât aceasta, creând o legătură specială între dansatori. Stilurile de dans de acest gen consolidează relația de cuplu și le oferă partenerilor șansa să se descopere într-un mod unic.

În România, Arthur Murray are o vechime de trei ani, iar studioul din București se numără în primele trei pe plan internațional, ca și performanță intre studiouri cu vechime similara. Pe www.arthurmurray.test poți aplica oricând pentru o lecție gratuită de dans!

 

Inscrie-te!