• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Combate astenia de toamnă cu ajutorul acestor 7 stiluri de dans

Potrivit studiilor, una din zece persoane se luptă la începutul toamnei cu astenia. Aceasta este caracterizată de o stare generală proastă, dureri de cap, dificultăți de concentrare și oboseală accentuată.

Aceste manifestări ale asteniei afectează populația pe măsură ce durată zilei scade, iar nopțile devin tot mai lungi. Însă, din fericire, există o modalitate simplă și plăcută de a scăpa de stările de anxietate: dansul! Acesta este recomandat chiar de către medicii psihologi persoanelor care se luptă cu astenia.

„Dansul este cea mai expresivă manifestare a corpului uman. În dans se împletesc armonios atât emoția, cât și capacitățile motrice, toate exprimând un frumos mesaj despre sensibilitate și frumos. Prin dans omul ajunge să armonizeze emoțiile interioare cu sunetul muzicii ceea ce aduce o serie de beneficii pentru psihic. Dansul este recomandat nu numai în perioadele de astenie. Ar trebui să dansăm ori de câte ori avem posibilitatea, cu persoanele dragi și în familie. De asemenea, dansul îmbunătățește memoria, eliberează emoțiile negative și previne bolile legate de sedentarism. Ca psiholog recomand dansul în perioadele de stres acumulat și am mai observat din experiență că dansul este un ”negociator” extraordinar de bun în problemele de cuplu”, declară psihologul Adriana Petrescu.

Instructorii studiourilor de dans Arthur Murray îți recomandă 7 stiluri de dans de societate care îmbunătățesc starea generala de spirit și de sănătate. Datorită mișcărilor energice și pașilor în ritmuri alerte, dansurile precum salsa, cha-cha, hustle și swing ridică tonusul și sunt distractive. Rumba, tangoul și valsul sunt dansuri pasionale, la care efectele benefice principale provin din conexiunea care se stabilește între parteneri.

7 dansuri care te ajută să lupți cu astenia de toamnă

  1. Vals

Valsul este un stil care inspiră elegantă și care simbolizează dragostea și apropierea dintre parteneri. Pașii de vals conferă senzația de plutire pe ringul de dans. Este un dans grațios, apreciat și dansat în toată lumea! Mișcările acestuia sunt relativ vioaie, cu un ritm liniștit și armonios.

  1. Tango

Tangoul este un dans pasional, preferat de cupluri. Partenerii stau îmbrățișați pe tot parcursul dansului, făcând ca dansatorii să fie mai apropiati. Tangoul este un dans plin de emoție și senzualitate.

  1. Rumba

Rumba este un alt dans care te duce cu gândul la dragoste, romantism și pasiune. Rumba este un dans elegant și atractiv, care le conferă dansatorilor încredere și precizie în mișcări.

  1. Cha-cha

Cha-Cha este un dans extrem de popular în toată lumea, care îți pune în evidență personalitatea și te ajută să descoperi lumea fascinantă a ritmurilor latino prin mișcările ușoare și combinațiile interesante de stil. Este un dans ușor și distractiv, fiind ideal pentru începători.

  1. Salsa

Salsa este un dans revigorant și senzual, care se dansează în general în cuplu, poziția bărbatului cât și a femeii fiind una foarte apropiată, dar se poate dansa și fără partener. Este un dans energic care necesită atitudine și rezistență la efort.

  1. Swing

Swing este un stil de dans plin de viață, energic și extrem de distractiv, perfect pentru petreceri. Este un dans ușor de stăpânit. Cu ajutorul lui se pot experimenta o varietate de pași pe ritmuri rapide, oferindu-ți confort și ușurință în dans.

  1. Hustle

Hustle este un stil de dans modern și foarte distractiv, care a devenit celebru odată cu febra disco a anilor ’70. Este un dans fresh, incitant și plin de energie, devenind popular în întreaga lume și fiind și astăzi unul dintre cele mai apreciate stiluri prezente în cluburi sau la petreceri.

Postat de: Cici
Inscrie-te!