Ce nu știai despre Quickstep și de ce ar trebui să-l iubești

quickstep

Se spune că dansul este o modalitate minunată de a-ți împărtăși emoțiile. Chiar dacă sună a clișeu, faptul că este în continuare folosit arată că în el se ascunde și ceva adevăr. Dansul înseamnă energie, pasiune, relaxare, distracție. Iar Quickstep este un stil de dans care întruchipează toate aceste caracteristice. Este un stil pentru toată lumea? Chiar și pentru cei care se laudă cu două picioare stângi!

Quickstep este un stil de dans standard în studiourile de profil. Toți cei care îl aleg se îndrăgostesc de mișcările rapide, fluide, presărate cu artificii care condimentează pașii de dans. Se dansează pe melodii optimiste, vesele, enegice, astfel încât devine potrivit pentru evenimente informale, dar își păstrează o anumită eleganță care îl readuce în atenția dansatorilor chiar și la evenimente oficiale. Prin urmare, este un stil de dans versatil și apreciat indiferent de vârstă.

Origini africane, evoluție americană

Quickstep a apărut în anii 1920 în New York (SUA), având mișcări cu origini din Caraibe și Africa. Acestea au fost combinate cu foxtrot și charleston, dar dansul este diferit și de sine stătător. Are trei mișcări de bază, prin urmare este ușor de învățat. Tocmai de aceea, odată prinse mișcările de bază, acestea pot fi combinate la nesfârșit, iar pașii reinventați în funcție de melodie și de starea de spirit a dansatorilor.

Muzica de quickstep

Cu mișcări de bază derivate din balet, quickstep este de altfel un dans elegant și care face ca dansatorii să pară că plutesc. Tocmai de aceea este ales și de mulți viitori miri pentru a fi primul lor dans oficial. Dacă vrei să te convingi, iată și câteva mostre:

La scoala de dans Arthur Murray, oricine poate invata sa danseze spectaculos. Convinge-te intr-o prima lectie gratuita. Suna la 0722 876 876 sau scrie-ne la [email protected] si programeaza-te la o intalnire cu relaxarea si un nou stil de viata alaturi de instructorii Arthur Murray.

Postat de: Cici
Inscrie-te!