• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Ce nu știai despre Cha Cha

Știai că Cha Cha este un dans de origine cubaneză, dar care a câștigat o popularitate imensă odată adoptat de dansatorii din America de Nord. Este iubit însă în întreaga lume datorită mișcărilor energice, dar și senzuale în același timp. Cha Cha înseamnă ritm, farmec, senzualitate pe care le ia de la originile sale – Mambo, Rumba și Lindy. 

Deși influențele din alte stiluri de dans sunt vizibile, Cha Cha este un dans cu o individualitate clară. Tempo-ul variază de la slow și staccato, la rapid și energic. Este un dans care este imprimat de sentimentele celui care dansează, prin urmare este un dans pentru toți cei ce vor să se exteriorizeze, indiferent de vârstă.

Pașii sunt destul de strânși, prin urmare nu ai nevoie de foarte mult spațiu pentru a dansa Cha Cha. De altfel totul se bazează pe succesiunea de pași: 1, 2, 3, Cha Cha – unde ultima este o mișcare rapidă. Implică mișcarea șoldurilor și a picioarelor, astfel încât are un aer latino evident. Practic, cea care se mișcă energic este partea de jos a corpului, în timp ce torso-ul rămâne nemișcat. Este un foarte bun antrenament cardio tocmai datorită mișcărilor rapide.

Îl poți dansa pe o mulțime de melodii cunoscute, cum ar fi I Need to Know – Marc Anthony sau Smooth – Santana. Există și o versiune a dansului care îmbină mișcări de hip hop – cha cha slide, prin urmare este un dans al oricărei generații.

Dacă vrei să înveți să dansezi Cha Cha – unul dintre cele mai accesibile și distractive stiluri de dans – dar nu numai, hai la Arthur Murray să testezi gratuit programul nostru de dans! Te poți înscrie aici: https://arthurmurray.ro/danseaza-cu-noi/

Foto: Pixabay.com

Postat de: Cici
Inscrie-te!