• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Blog

Dansul leaga destine si suflete

Dansul leaga destine si suflete – Arthur Murray Bucharest

Suntem in luna februarie, care, asa cum bine stiti, este considerata luna iubirii, avand cele doua sarbatori tematice, Valentine’s Day și Dragobete. Aceasta perioda este una adorata de indragostiti, dar si de antrenorii scolii de dans Arthur Murray, mereu placut surprinsi sa observe evolutia cuplurilor de la o ora la alta, inspirati fiind sa iubeasca si mai mult dansul. 

Provocarea lunii ianuarie

#19GoalsAndTheLastOneIsYours By Arthur Murray

Am început un an nou, cu alte așteptări și planuri diferite, iar noi vedem totul ca o nouă coregrafie în care putem îmbina cât mai multe stiluri de dans, alături de cât mai mulți cursanți. La fel ca și până acum ne păstrăm curiozitatea de a descoperi dorințele celor din jur și cum le putem îndeplini prin dans.

De ce ar trebui să începi cu valsul când vrei să înveți să dansezi. 5 motive

Când pășești pentru prima oară în lumea dansului cu siguranță te întrebi cu ce dansuri ar trebui să începi mai întâi. Probabil te atrag dansuri precum Swing sau Bachata, însă acestea sunt destul de complexe pentru un începător. Cel mai bine este să începi cu vals, un dans lent, cu pași simpli, ușor de învățat de oricine. Iată câteva motive pentru care ar trebui să faci aceasta alegere.

Cât timp îți ia să înveți să dansezi?

Știm că între muncă, familie, activități sociale și alte obligații, poate fi greu să găsești timp pentru a te dedica unui nou hobby sau unei pasiuni mai vechi, precum dansul. Vestea bună este că dacă ai doar câteva două-trei ore libere pe săptămână este suficient pentru a te putea bucura de lecțiile de dans și pentru a învăța dansurile de societate pe care ți le dorești. 

Cum să te îmbraci când mergi la cursurile de dans

Când te înscrii la cursuri de dans, cu siguranță îți imaginezi o sală de bal plină de bărbați îmbrăcați în costume impecabile și pantofi strălucitori și femei cu rochii elegante, strălucitoare și pantofi cu toc, plutind cu grație în jurul camerei. Deși aceasta poate fi o imagine realistă a unei competiții sau a unui show, cu siguranță nu este modul în care dansatorii se îmbracă în timpul lecțiilor de dans. Dacă nu știi cum ar trebui să te îmbraci când iei lecții de dans, ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute să alegi ținuta potrivită.

Idei preconcepute despre cursurile de dans

Știai că multe persoane au idei preconcepute despre cursurile de dans? Cel mai probabil și tu ai cel puțin o astfel de idee. Află care sunt cele mai des întâlnite idei preconcepute despre cursurile de dans și care este adevărul din spatele acestora!

Ce stil de dans ți se potrivește?

Termenul de dans de societate este folosit pentru a descrie numeroase stiluri de dans, fiecare dintre ele având propria denumire. Cu toate acestea, chiar dacă nu ai mai luat niciodată lecții de dans de societate, este imposibil să nu fi auzit măcar o dată de denumirile acestor stiluri de dans.

5 motive pentru a te înscrie la cursuri de dans în această toamnă

Toamna este momentul perfect pentru a descoperi un nou hobby sau pentru a te ocupa de cele vechi pe care le toți amâni de ceva vreme. Dacă dansul se numără printre ele, nu mai amâna și înscrie-te în această toamna la cursuri de dans. Iată cinci motive pentru care trebuie să te înscrii la cursurile de dans în această toamnă.

Vrei să dansezi ca-n filme? Iată ce ai de făcut!

De câte ori nu te-ai uitat la personajele preferate din filme admirându-le pentru dansurile și mișcările suave? De câte ori nu ți-ai imaginat că ești în locul lor și că poți cuceri lumea dansând? Ei bine, chiar poți face asta. Iată de câte lecții de dans ai nevoie pentru a dansa următoarele trei dansuri faimoase din filme!

Combate astenia de toamnă cu ajutorul acestor 7 stiluri de dans

Potrivit studiilor, una din zece persoane se luptă la începutul toamnei cu astenia. Aceasta este caracterizată de o stare generală proastă, dureri de cap, dificultăți de concentrare și oboseală accentuată.

Poți învăța să dansezi la orice vârstă?

Desigur! Oricine poate învăța să danseze, la orice vârstă. Cursurile de dans nu sunt destinate doar profesioniștilor și persoanelor tinere, ci oricărei persoane care-și dorește să învețe câțiva pași de dans și să facă mișcare într-un mod plăcut.

Beneficiile nebănuite ale dansului

Dansul este pentru multe persoane un mod plăcut de a-și petrece timpul liber. Puțini știu însă că dansul are multiple beneficii pentru organism, dar și pentru psihic. Printre cele mai importante beneficii pe care dansul le are se numără pierderea kilogramelor în plus, tonifierea musculaturii și o stare psihică bună. Descoperă mai jos care sunt beneficiile dansului și cum te ajută acestea să ai o viață mai bună.

5 detalii la care cuplurile nu se gândesc când aleg dansul mirilor

Când vine vorba de alegerea dansului mirilor, cuplurile fac de cele mai multe ori o alegere emoțională. Fie aleg o melodie care înseamnă mult pentru ei, fie una pe care mireasa visa de multă vreme să danseze în noaptea nunții.

Dansează pentru a avea o sănătate de fier în această toamnă

Începutul de toamnă vine, pentru multe persoane, cu o stare generală proastă, dureri de cap, dificultăți de concentrare și oboseală accentuată. Acestea sunt manifestări ale asteniei de toamnă, care afectează cel puțin una din zece persoane.

7 reguli de care nu ai auzit niciodată, dar de care să ții cont dacă iei lecții de dans

Vrei să începi cursurile de dans și te întrebi dacă există reguli de care să ții cont? Ei bine, există câteva reguli nescrise pe care este bine să le respecți dacă iei sau urmează să iei lecții de dans. Așadar, înainte de a începe cursurile de dans asigură-te că vei consulta manualul regulilor nescrise de mai jos:

5 dintre cele mai populare dansuri latine. Toată lumea le iubește

Dansurile latine sunt cunoscute pentru pașii vii, senzuali și legăturile puternice dintre parteneri. Aceste dansuri incitante, pline de senzualitate care au cucerit rapid o lume întreagă și ale căror ritmuri se aud pretutindeni, sunt ușor de învățat. Nu-i de mirare că toată lumea le iubește și că sunt printre preferatele celor care apelează la școala de dans Arthur Murray pentru a învăța să danseze. Iată care sunt cele mai populare și iubite dansuri latine:

Dansurile perfecte pentru începători – cum să pătrunzi în lumea minunată a dansului

Dacă nu ai mai urmat până acum cursuri de dans, poate fi intimidant să începi să dansezi. Cu toate acestea, pentru a învăța mai ușor pașii de dans, trebuie să începi cu cele mai simple dansuri. Astfel, îți vei da seama ca este mult mai ușor și mai distractiv decât te așteptai. Iată care sunt cele mai ușoare dansuri, recomandate începătorilor.

Cele mai frumoase melodii country western pe care poți dansa

Ești fan al muzicii country și îți dorești să poți dansa precum personajele favorite din filme? Stilul de dans country western este ușor de învățat de oricine și, în plus, este foarte distractiv. Dacă acest stil de dans este potrivit personalității tale, află mai multe despre originile acestuia, dar și care sunt melodiile perfecte pentru a învăța să dansezi.

5 lucruri pe care nu le știai despre dansurile latine

Ești fan al dansurilor latine și îți vine să dansezi ori de câte ori auzi ritmurile romantice și pasionale ale melodiilor? Dar câte lucruri știi în realitate despre dansurile preferate? Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre cele mai populare stiluri de dans latine!

Mituri despre lecțiile de dans

Ce îți vine în minte când te gândești să iei lecții de dans? Poate te gândești la costumele fanteziste și mișcările complicate, sau la faptul că nu ai un partener? Nu-i așa că îți vine să renunți înainte de a începe? Realitatea este însă alta, nu cea perfectă pe care o vezi la televizor sau la competițiile la care participă dansatori profesioniști. Iată cele mai cunoscute 4 mituri despre lecțiile de dans și realitatea în cazul fiecăruia. 

Inscrie-te!