• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Blog

Dansează pentru a avea o sănătate de fier în această toamnă

Începutul de toamnă vine, pentru multe persoane, cu o stare generală proastă, dureri de cap, dificultăți de concentrare și oboseală accentuată. Acestea sunt manifestări ale asteniei de toamnă, care afectează cel puțin una din zece persoane.

7 reguli de care nu ai auzit niciodată, dar de care să ții cont dacă iei lecții de dans

Vrei să începi cursurile de dans și te întrebi dacă există reguli de care să ții cont? Ei bine, există câteva reguli nescrise pe care este bine să le respecți dacă iei sau urmează să iei lecții de dans. Așadar, înainte de a începe cursurile de dans asigură-te că vei consulta manualul regulilor nescrise de mai jos:

5 dintre cele mai populare dansuri latine. Toată lumea le iubește

Dansurile latine sunt cunoscute pentru pașii vii, senzuali și legăturile puternice dintre parteneri. Aceste dansuri incitante, pline de senzualitate care au cucerit rapid o lume întreagă și ale căror ritmuri se aud pretutindeni, sunt ușor de învățat. Nu-i de mirare că toată lumea le iubește și că sunt printre preferatele celor care apelează la școala de dans Arthur Murray pentru a învăța să danseze. Iată care sunt cele mai populare și iubite dansuri latine:

Dansurile perfecte pentru începători – cum să pătrunzi în lumea minunată a dansului

Dacă nu ai mai urmat până acum cursuri de dans, poate fi intimidant să începi să dansezi. Cu toate acestea, pentru a învăța mai ușor pașii de dans, trebuie să începi cu cele mai simple dansuri. Astfel, îți vei da seama ca este mult mai ușor și mai distractiv decât te așteptai. Iată care sunt cele mai ușoare dansuri, recomandate începătorilor.

Cele mai frumoase melodii country western pe care poți dansa

Ești fan al muzicii country și îți dorești să poți dansa precum personajele favorite din filme? Stilul de dans country western este ușor de învățat de oricine și, în plus, este foarte distractiv. Dacă acest stil de dans este potrivit personalității tale, află mai multe despre originile acestuia, dar și care sunt melodiile perfecte pentru a învăța să dansezi.

5 lucruri pe care nu le știai despre dansurile latine

Ești fan al dansurilor latine și îți vine să dansezi ori de câte ori auzi ritmurile romantice și pasionale ale melodiilor? Dar câte lucruri știi în realitate despre dansurile preferate? Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre cele mai populare stiluri de dans latine!

Mituri despre lecțiile de dans

Ce îți vine în minte când te gândești să iei lecții de dans? Poate te gândești la costumele fanteziste și mișcările complicate, sau la faptul că nu ai un partener? Nu-i așa că îți vine să renunți înainte de a începe? Realitatea este însă alta, nu cea perfectă pe care o vezi la televizor sau la competițiile la care participă dansatori profesioniști. Iată cele mai cunoscute 4 mituri despre lecțiile de dans și realitatea în cazul fiecăruia. 

5 moduri în care îți poți îmbunătăți tehnica în dans

Poate că abia te-ai apucat de dans sau poate ai deja vechime, ești amator sau tinzi să ajungi profesionist. Mereu este loc de îmbunătățire, iar aceste 5 mici trucuri te ajută indiferent de ce relație ai tu cu dansul. 

Știi câte calorii pierzi dansând?

Vrei să arăți perfect în costumul de baie și să faci furori pe plajă? Dieta nu este suficientă pentru a pierde rapid câteva kilograme în plus sau pentru a scăpa de celulită. O modalitate distractivă, relaxantă, dar și eficientă de a te tonifia și chiar de a pierde câteva kilograme este… dansul. 

4 dansuri pentru petrecerile pe plajă  

 

A venit vara, iar odată cu aceasta s-a deschis sezonul petrecerilor pe plajă. Dacă îți dorești să te faci remarcată la petrecerile de pe plajă trebuie să știi care sunt cele mai populare dansuri și ce pași presupun acestea.

Sezonul petrecerilor: 4 dansuri pe care trebuie să le știi

Vara este sezonul petrecerilor. Cluburile sunt pline de tineri în căutare de distracție, terasele sunt acaparate de muzică bună, iar pe plaje sunt organizate constant evenimente pentru toată lumea, indiferent de gusturi muzicale și de vârstă. Iată care sunt cele mai populare stiluri de dans pentru petrecere pe care trebuie să le știi și tu!

Cuba sau Caraibe? Ce dansezi când pleci în vacanță

Te pregătești de vacanță? Dacă ai ales ca destinații Cuba sau Caraibe, atunci cu siguranță ești o persoană pasionată de dans și distracție. Aici au luat naștere unele dintre cele mai populare stiluri de dans precum Salsa, Rumba, Cha-Cha sau Merengue. Iată ce trebuie să știi despre originea acestor dansuri înainte de a pleca în vacanță.

Sezonul nunților: ce tendințe sunt în materie de dansuri

A început sezonul nunților! Dacă te pregătești pentru marele eveniment din viața ta, atunci cu siguranță pe lista cu pregătiri pentru nuntă se află și dansul mirilor. De la alegerea melodiei perfecte, până la învățarea pașilor de dans, totul este o adevărată provocare pentru miri.

5 dansuri de nunta care le vor rămâne în minte tuturor

Când spui dansuri de nuntă mintea zboară la pași eleganți de vals. Sau la pasiunea Tango-ului. Dar dincolo de aceste stiluri clasice, există o mulțime de dansuri de nuntă care ar putea face furori. Mai ales că unele dintre ele pot face trecerea firească și distractivă de la dansul mirilor la umplerea ringului de dans. Pașii sunt simpli, ușor de învățat, eliminând din stresul momentului de altfel considerat extrem de important în desfășurarea nunții. Iată:

Ce fel de dans ți se potrivește, în funcție de personalitate

Dansul este o expresie a emoțiilor, dar și a personalității. Dansezi după cum simți, așa că unele dansuri ți se vor părea mai potrivite ție, mai ușor de învățat, mai ușor de adaptat propriului stil, în timp ce altele vor fi învățate, dar poate nu la fel de ușor. Iată mai jos câteva indicii despre dansul care ți se potrivește:

Ce nu știai despre Quickstep și de ce ar trebui să-l iubești

Se spune că dansul este o modalitate minunată de a-ți împărtăși emoțiile. Chiar dacă sună a clișeu, faptul că este în continuare folosit arată că în el se ascunde și ceva adevăr. Dansul înseamnă energie, pasiune, relaxare, distracție. Iar Quickstep este un stil de dans care întruchipează toate aceste caracteristice. Este un stil pentru toată lumea? Chiar și pentru cei care se laudă cu două picioare stângi!

5 stiluri de dans pentru îndrăgostiți

Dansul reprezintă nu numai un mod bun de socializare, ci și o metodă perfectă de a întări relația cu persoana iubită. Este un mod plăcut de apropiere, cunoaștere, dar și de creștere a pasiunii în viața de cuplu. Iată care sunt cele cinci stiluri de dans care, potrivit prestigioasei școli de dans Arthur Murray, ajută cuplurile să se apropie și să aibă mai multă încredere în parteneri.

5 ani de Arthur Murray. Cum a început povestea noastră

Am adunat deja 5 ani minunați de amintiri în pași de dans la studioul nostru din București. 5 ani în care pasiunea pentru dans a unit peste 800 de cursanți, în 19.000 de ore de dans și mai mult de 650 de petreceri unde am reușit să ne cunoaștem mai bine, să râdem împreună, să dansăm împreună. 5 ani de Arthur Murray București care sunt însă mai mult decât atât! 

Te pregătești de nuntă? De ce să apelezi la o școală de dans pentru dansul mirilor?

Dansul mirilor reprezintă o provocare pentru multe cupluri. Tocmai de aceea, indiferent de dansul ales, este important ca viitorii miri să ia câteva lecții de dans. În acest fel vor scăpa de emoții, vor avea o coregrafie personalizată și vor petrece timp de calitate împreună, în timpul antrenamentelor.

15 melodii neașteptate, dar perfecte pentru tango

Când spui tango, cu siguranță auzi deja în mintea ta câteva acorduri celebre. Poate auzite chiar în studioul de dans. Dar partea frumoasă la cursurile de la Arthur Murray este că ne place să dansăm atât în studi, cât mai ales în afara lui. Acasă, în bucătărie, la o petrecere, pe stradă. Oriunde auzi o melodie care te face să vibrezi. Și iată 15 melodii care se potrivesc perfect pașilor senzuali de tango, fără însă să fie o alegere previzibilă:

Inscrie-te!