• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Beneficiile nebănuite ale dansului

Dansul este pentru multe persoane un mod plăcut de a-și petrece timpul liber. Puțini știu însă că dansul are multiple beneficii pentru organism, dar și pentru psihic. Printre cele mai importante beneficii pe care dansul le are se numără pierderea kilogramelor în plus, tonifierea musculaturii și o stare psihică bună. Descoperă mai jos care sunt beneficiile dansului și cum te ajută acestea să ai o viață mai bună.

Dansul ajută la pierderea în greutate

Într-o oră de dans o persoană poate arde de la 192 kcal, în cazul dansurilor Line, precum Tango sau Fox Trot și până la 450 kcal, în cazul dansurilor ritmate precum East Coast Swing. Ca o comparatie, într-o oră de alergare se ard aproximativ 420 kcal. Deci în mod categoric dansul este un mod foarte eficient și foarte plăcut, în același timp, de a pierde în greutate. 

Dansul ajută la tonifierea musculaturii

Pe lângă slăbit dansul are multiple beneficii și asupra musculaturii. Dansând îți tonifici și detensionezi musculatura și, în timp, vei deveni mai flexibil. Odată cu tonifierea musculaturii vei dobândi o postură fermă și vei avea mai multă grație în mișcări.

dans

Dansul, multiple beneficii asupra psihicului

Beneficiile dansului legate de psihicului sunt strâns legate de relaxare și de eliminarea stresului. Odată ce te relaxezi și scapi de stres vei avea mai multă încredere în tine, îți vei face noi prieteni, iar relația de cuplu, cele cu prietenii, dar și cele de afaceri se vor îmbunătăți vizibil.

Dansul are și beneficii sociale

Deși poate părea greu de crezut, dansul are și beneficii sociale. Odată ce te înscrii la cursurile unei școli de dans vei întâlni oameni noi cu preocupări comune și îți vei face noi prieteni. În plus, te vei simți în largul tău la petreceri, fără să-ți faci griji că nu știi să dansezi și vei începe să te distrezi mai mult, să zâmbești mai mult și să ai o dispoziție generală mai bună.

dans

Dacă te-ai decis să începi un curs de dans, atunci vino la școala de dans Arthur Murray. Prima lecție de dans este gratuită, tocmai pentru a vedea care este atmosfera și care sunt beneficiile dansului.

Postat de: Cici
Inscrie-te!