• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

7 secrete ale dansatorilor perfecți

dansatori

Te întrebi ce-i face pe unii dansatori atât de buni, în timp ce alții au două picioare stângi? Arthur Murray, cel care a înființat lanțul celebru de studiouri de dans ce-i poartă numele, nu a fost un dansator profesionist de la bun început, ci mai degrabă un dansator îndrăgostit de dans. Iată deci 7 secrete ale dansatorilor care te hipnotizează:

  1. Nu dansa niciodată singur

Nici măcar atunci când, teoretic, o faci. Privește în ochi audiența. Caută-ți cu privirea partenerul de dans, zâmbește, implică-i în dansul tău. Fii prezent și implică-i și pe cei din jur pentru că dansul este o bucurie pe care trebuie să o simtă atât cel care dansează, cât și cei care privesc.

2. Trebuie să simți rolul

Fiecare dans se aseamănă cu o piesă de teatru. Sau un film, dacă vrei. Trebuie să-ți asumi un rol și să-l joci ca atare. Când dansezi rumba ești un seducător, când dansezi hustle te transpui pe o plajă din Puerto Rico. Indiferent de rolul pe care îl alegi, trebuie să-l interprtezi până la capăt, cu totul.

3. Ai încredere

Ai văzut că dansatorii care fasinează par că s-au născut dansând? Un dansator bun, chiar și când greșește, o face cu zâmbetul pe buze și cu atâta nonșalanță încât nici nu-ți dai seama că a greșit. Ai încredere în tine și energia emanată te va ajuta să plutești pe ringul de dans.

4. Păstrează un strop de mister

Imaginează-ți că dansul tău este ca o poveste pe care o dezvălui treptat audienței. Poartă-te ca și cum ai avea un secret, pe care abia la final aceasta îl va descoperi. Acest lucru îi va face pe cei din jur să se simtă implicați în povestea ta.

5. Nu uita să zâmbești

Știm că am mai spus asta, dar totul are legătură cu zâmbetul. Fie că este seducător, melancolic, misterios, copilăros, zâmbetul face parte din felul în care un dansator se exprimă pe scenă. Este esențial și nelipsit. Zâmbește inclusiv cu privirea, cu gesturile pe care le faci.

6. Fii energic

Un dansator cu adevărat bun este cel care emană energie. Care ridică sala în picioare. Nu mișcările sofisticate și perfect executate ăi fac pe cei din jur să vibreze (între noi fie vorba, prea multă tehnică poate inhiba), ci felul în care tu simți dansul și transmiți acest lucru mai departe.

7. Nu uita de ce dansezi

Iar răspunsul sperăm că este ca să te distrezi. Pentru că dansul înseamnă relaxare, energie vie, voie bună, dragoste. Atunci când dansezi pentru că îți place ce faci, lucrurile parcă merg de la sine. Îți amintești pașii, nu uiți ce să faci cu mâinile, improvizezi. Cu alte cuvinte, dansezi! La Arthur Murray îți promitem că te vei distra. Pentru că ne place tare mult ceea ce facem, iar cel mai important lucru este ca fiecare dansator, profesionist sau nu, să petreacă fiecare clipă din studio zâmbind, relaxându-se, reîncărcându-se de energie. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt! Vino și tu la studio pntru o lecție demonstrativă gratuită. Te poți înscrie aici: https://arthurmurray.ro/danseaza-cu-noi/

Foto: Pixabay.com

Postat de: Cici
Inscrie-te!