5 moduri în care îți poți îmbunătăți tehnica în dans

Poate că abia te-ai apucat de dans sau poate ai deja vechime, ești amator sau tinzi să ajungi profesionist. Mereu este loc de îmbunătățire, iar aceste 5 mici trucuri te ajută indiferent de ce relație ai tu cu dansul. 

  1. Fă exerciții de stretching

Așa cum spuneam într-o postare anterioară, dansul înseamnă și sport. Ca în orice activitate fizică de intensitate medie spre mare, încheieturile, articulațiile și mușchii sunt supuși unui stres suplimentar. Prin urmare, o bună încălzire, dar și o sesiune de stretching după antrenamentul de dans îți va face bine.

2. Revino la dansuri mai vechi

Dacă ai deja vechime, reia din când în când vechile rutine. Fiecare nouă etapă a ta ca dansator îți aduce o nouă perspectivă, prin urmare și interpretarea personală va fi diferită, chiar dacă rutina va părea aceeași. Nu-ți fie teamă să te provoci să fii mai bun, chiar dacă nu este o miză directă. Încearcă diferite rutine, ieși din zona de confort.

pexels-photo-843256

3. Observă

Uneori este mai bine să observi decât să acționezi. Fie că vorbim de rutine în propriul studio de dans, de filme, de competiții, de versiuni ale propriilor evoluții. Ce vezi atunci când contemplezi e diferit de ceea ce observi atunci când ești în mijlocul acțiunii. Așa că nu ezita să faci, din când în când, un pas în spate, și să obsevi the big picture. O variantă utilă este chiar să te filmezi dansând, dacă e posibil alături de instructor, și să analizezi propria performanță.

4. Încurajează-te

Sună ciudat? Poate! Dar este foarte important să-ți împingi limitele, puțin câte puțin. Trebuie să ai curaj să faci lucrurile diferit. Să ieși din zona de confort. Să dansezi înseamnă evoluție, viață, spectacol, emoție. Toate aceste lucruri nu vin de la sine, ci au nevoie de un aliat esențial: chiar tu!

b6fd14bb4f0a6b4868e9a89f5e1dee0d

5. Cere ajutor

Uneori nu este suficient să mergi la clase și să exersezi. Nici măcar să completezi pregătirea acasă. Uneori pur și simplu ai nevoie de o perspectivă nouă, dar nu a ta. Prin urmare cere ajutorul. Solicită instructorului de dans să te observe, să facă – acolo unde este cazul – corecții, să te sfătuiască cum să-ți îmbunătăești tehnica. Dansul este o experiență personală, să nu uităm acest lucru, însă un imput obiectiv te poate ajuta enorm.

Postat de: Cici
Inscrie-te!