5 melodii care te fac să dansezi mereu

Sunt anumite ritmuri, anumite melodii care, atunci când se aud, te fac să te miști chiar fără să vrei. Așa că începi să bați din picior, să fredonezi și te bine-dispui imediat. Ce ar fi însă dacă aceste melodii ar fi însoțite și de câțiva pași de dans specifici stilului în care se încadrează melodia? Pe care îi poți învăța la Studioul de Dans Arthur Murray, evident!

  1. Crazy in Love – Beyonce

E o melodie comercială, dar are un motiv bun pentru care este încă iubită, deși a apărut în urmă cu mai bine de 15 ani. Crazy in Love combină trei decade: funk și disco din anii 70, ritmul nebun al anilor 80, rapul din anii 90 și, peste toate acestea, explozia de R&B specifică începutului anilor 2000. Energia este transmisă și prin coregrafia spectaculoasă a artistei, așa că poți face câțiva pași de samba când auzi acordurile acestei melodii.

2. Night Fever – The Bee Gees

Hustle, petrecere în stilul flower power, disco, un tempo căruia nimeni nu-i poate rezista. Trebuie să recunoști! Un pont de la specialiști: poți face furori imitând dansul lui John Travolta din Saturday Night Fever.

3. Can’t Get You Out of My Head – Kylie Minogue 

Hitul care a pus-o pe Kylie pe harta muzicală este dinamită pe ringurile de dans hiar și la aproape 20 de ani de la lansare. La-la-la-ul cântăreței este molipsitor, iar mișcarea – hit este dansul robotului, dacă îți place și te simți confortabil cu acesta sau, dacă nu, mișcările disco clasice. Câțiva pași de Hustle ar fi interesanți.

4. Dancing Queen – Abba 

Nu putea să lipsească din această listă tocmai Abba. Este una dintre melodiile preferate, mai ales la nunți, fiind genul de melodie care va ridica toate doamnele în picioare. Mișcările potrivite? Nici nu este cazul să facem vreo sugestie, cu siguranță oricine știe ce are de făcut.

5. We will rock you – Queen

Din nou, o melodie clasică. Și mișcări clasice. Pentru că rockul rămâne printre stilurile preferate, mai ales atunci când este îndulcit de acorduri precum cele ale lui Freddie & band, atât de energizante. Mișcarea de dans potrivită? Te poți inspira chiar din jocul de scenă al îndrăgitului artist.

Dacă ți-am făcut poftă de dans, te așteptăm la Arthur Murray pentru o primă lecție de dans. Gratuită, dacă te înscrii aici

Postat de: Cici
Inscrie-te!