• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

5 lucruri pe care nu le știai despre dansurile latine

Ești fan al dansurilor latine și îți vine să dansezi ori de câte ori auzi ritmurile romantice și pasionale ale melodiilor? Dar câte lucruri știi în realitate despre dansurile preferate? Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre cele mai populare stiluri de dans latine!

  1. Bachata este unul dintre cele mai populare stiluri de dans latine. Acest stil de dans romantic și pasional își are originile în mediul rural al Republicii Dominicane.
  2. Bolero, deși este un dans latin, are rădăcini afro-cubaneze (la fel ca Rumba) și se consideră că a apărut odată cu dansurile populare cubaneze sau daneze, precum ‘Danzon’ și ‘Beguine’.
  3. Merengue este un dans interesant, simplu și distractiv, însă când a fost introdus în SUA, în anul 1941 a fost considerat prea scandalos și nu era văzut cu ochi buni de localnici. Astăzi, incitantele ritmuri de merengue poartă dansatorii din întreaga lume pe ritmurile sale amețitoare.

    active-athletic-girl-ballet-dancer-1638051

  4. Cha-cha este un alt dans latin extrem de popular în zilele noastre. Acesta își are rădăcinile în comunitatea afro-cubaneză din Havana. Dansul a fost introdus în Europa de faimosul instructor de dans Pierre Lavelle care a mers în Cuba pentru a studia dansurile locale. La revenirea în Anglia, a început să predea acești noi pași sub forma unui nou stil de dans care mai târziu a devenit cunoscut sub numele de Cha-Cha. În timp, a devenit unul din cele mai populare stiluri de dans latino din lume!
  5. Salsa este un alt dans latin, extrem de popular. Acest stil de dans revigorant și senzual, dar în același timp energic, își are originile în Cuba, la începutul anilor 1940. Acesta a fost introdus în America, în perioada interbelică a secolului 20, de către muzicienii cubanezi care au creat alianțe cu comunitatea afro-americană de jazz.
Postat de: Cici
Inscrie-te!