• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

5 detalii la care cuplurile nu se gândesc când aleg dansul mirilor

Când vine vorba de alegerea dansului mirilor, cuplurile fac de cele mai multe ori o alegere emoțională. Fie aleg o melodie care înseamnă mult pentru ei, fie una pe care mireasa visa de multă vreme să danseze în noaptea nunții.

Însă, pe lângă alegerile emoționale, mirii trebuie să țină cont și de rațiune. Din păcate mulți realizează prea târziu că alegerea nu a fost una tocmai inspirată, fie pentru că nu se potrivea cu tematica nunții, fie pentru că dansul era prea greu sau din alte motive. Iată cinci detalii de care trebuie să ții cont când alegi dansul mirilor, dacă vrei ca totul să iasă perfect.

Locația nunții

O nuntă pe plajă, care începe după-amiază, este complet diferită de o nuntă fastuoasă care are loc într-un castel. În timp ce pentru prima variantă poți alege orice tip de dans de la hustle, la tango, bachata sau cha-cha, pentru o nuntă în castel trebuie ales un dans elegant și rafinat precum valsul vienez.

Tematica nuntii

Ca și în cazul locației, tematica nunții este foarte importantă. Dacă alegi urmează sa ai o nuntă foarte elegantă, va fi mai potrivit un dans elegant, din categoria smooth, precum vals sau tango. Daca nunta este nonconformistă, dansul ar trebui să fie și el neașteptat, ieșit din comun, cu accente moderne.

nuntă

Stilurile de muzică de la nuntă

La fel ca și în cazul tematicii, dansul trebuie asortat cu stilurile de muzică ce vor fi abordate în cadrul nunții, pentru ca totul să pară “din același film”. De exemplu, dacă ai o nuntă cu tematică rock, unde se va asculta predominant rock-ul, să dansezi vals la începutul serii este ca nuca-n perete.

Modelul rochiei de mireasă

Este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când vă alegeți stilul și mișcările de dans. O rochie tip sirenă nu va permite mișcări foarte ample de picioare, așa cum într-o rochie “prințesă” nu se vor vedea pașii de dans. De multe ori mirii își dau seama de acest aspect abia în noaptea nunții, sau chiar după, la vizionarea filmărilor.

Dimensiunea tocului pantofilor

Înălțimea tocului pantofilor este, de asemenea, un aspect esențial de care mireasa trebuie să țină cont când alege dansul. Întregul scop al unei coregrafii pentru dansul mirilor este să pună în valoare cuplul în tandem, astfel că va fi deosebit de important ca pantofii să permită mișcările incluse în coregrafie. O pereche de pantofi incomozi, cu tocuri foarte înalte, nu îți va permite să te miști în voie, iar în cazul anumitor dansuri, mai alerte, există pericolul de accidentare.

Nu ești încă decis cu privire la dansul pe care să-l alegi pentru nuntă? Vino la școala de dans Arthur Murray pentru a afla ce îți recomandă specialiștii, în funcție de detaliile propriei tale nunți. Prima lecție de dans este gratuită, tocmai pentru a vedea care este atmosfera.J

Postat de: Cici
Inscrie-te!