• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Dansează ca să îți spun cine ești! Ce stil de dans alegi?

IMG_5877

Am stabilit în articolele trecute că dansul este potrivit pentru oricine. Totuși, este destul de interesant să observăm cum modul în care dansăm diferă foarte mult la fiecare, de unde și preferințele pentru un anumit stil de dans. Mai mult, specialiștii de la Universitatea Jyvaskyla din Finlanda vorbesc despre personalitate ca fiind un factor determinant în atitudinea și afinitatea pentru un stil de dans, pe care fiecare dansator le are pe ringul de dans.

arthur murray_poza 1

Dacă cei extrovertiți preferă mișcările frenetice și stilurile de dans energice, se pare că cei introvertiți execută cu foarte mare precizie și corectitudine pașii de dans. Respondenții studiului au fost în număr de 60 de voluntari, iar tipul de temperament și caracteristicile le-au fost stabilite în funcție de chestionare psihologice. Rezultatele sunt într-adevăr interesante și te sfătuim să citești în continuare pentru a vedea unde te clasifici!
*Persoanele extrovertite folosesc tot ringul atunci când dansează, iar acest lucru este explicat prin personalitatea exuberantă pe care aceștia o au. Aceștia execute mișcările de dans într-un ritm rapid și cu un stil energic și pe alocuri exagerat, însă cu siguranță vei remarca un extrovertit atunci când dansează! Ca o curiozitate, se pare că tot extrovertiții sunt cei mai mari iubitori ai muzicii rock și se vor desfășura cu mișcări în acord cu personalitatea lor la un concert!
*Surprinzător sau nu, melancolicii dansează destul de antrenant! Participanții la studiu care au fost clasificați drept având un temperament melancolic au fost cei care au avut mișcări uimitoare pe ringul de dans și totodată cei care s-au distrat cel mai tare pe ritmurile muzicii disco. Nu putem decât să invităm toți melancolicii la lecțiile noastre de Hustle!
*Cei cu un temperament flegmatic se descurcă cel mai bine dansând Vals, Vals Vienez și Fox Trot! Se pare că acestor persoane le plac mișcările grațioase și ritmurile liniștite! Cu toate acestea, noi suntem singuri că datorită echilibrului caracteristic, flegmaticii pot învăța orice stil de dans!

b6fd14bb4f0a6b4868e9a89f5e1dee0d
* Persoanele cu gândire fără prejudecăți preferă să repete aceeași mișcare în funcție de ritm și nu sunt printer cei care vor dansa foarte mult… sau cel puțin acestea sunt rezultatele studiului! Cu toate acestea, se pare că sunt destul de ingenioși în mișcări și cu siguranță vor fi cei pe care îi vezi făcând „dansul robotului” la o petrecere!

Specialiștii vorbesc despre o tendință de introversie a dansatorilor profesioniști , însă despre un grad puternic de trăire a emoțiilor, fapt pentru care se dedică atât de mult în timpul dansului și poți vedea cum creează artă prin talentul lor. Astfel, este un contrast intresant între dansatorii profesioniști și cei care nu au instruirea lor pentru că aceștia din urmă își vor etala mult mai bine observabil personalitatea atunci când dansează și se simt bine. Nu mai este o surpriză faptul că dansul permite noi posibilități de exprimare chiar și pentru cei mai timizi. Se pare că este nevoie doar de muzica și ritmul potrivit!

Vă așteptăm la o lecție de dans GRATUITĂ la Arthur Murray București! Înscrieri pe http://arthurmurray.ro/FB-oferta/

beneficiile dansului

Postat de: Cici
Inscrie-te!