• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

„Nu” pentru hibernare, „Da” pentru cursuri de dans!

pexels-photo-1701209

E perfect normal ca în lunile reci să ne simțim mai lipsiți de energie, mai somnoroși și în general fără prea mult chef de viață, din cauza temperaturilor scăzute și a lipsei îndelungate a prezenței solare, care ne influențează în mod negativ funcționarea optimă a organismului. Prin urmare, în decursul iernii trebuie să depunem efort suplimentar pentru a ne regla și menține starea de spirit, iar dansul poate deveni cel mai puternic aliat în acest sens.

Potrivit studiilor realizate de-a lungul timpului, sezonul rece favorizează apariția stărilor constante de oboseală și chiar apariția anxietății sau depresiei, cărora le suntem mai predispuși decât în celelalte perioade ale anului. În cazul persoanelor meteosensibile, situația e cu atât mai gravă. Ce e de făcut? Mai întâi de toate, trebuie să fii deschis către noi provocări și activități care să te țină antrenat, atât fizic cât și psihic, și să nu cedezi dorinței de a sta în casă toată ziua, oricât de arzătoare ar fi aceasta. Mersul la cursuri de dans e o idee foarte bună dacă ești în căutarea unui nou hobby care să te ajute să rămâi activ și focusat în viața de zi cu zi și să ai o stare generală mai pozitivă.

Webp.net-resizeimage

Prin dans, dansatorul se eliberează de stres și de energiile negative acumulate și devine mai motivat și mai fericit, datorită faptului că practicarea regulată a dansului are efecte la nivel hormonal. De îndată ce intri în lumea dansului, îți vei dori să devii din ce în ce mai bun și să stăpânești cât mai multe stiluri de dans, ceea ce te transformă într-o persoană concentrată pe atingerea unui obiectiv și dispusă să părăsească zona de confort o dată pentru totdeauna. Exersând ce înveți, vei căpăta mai multă încredere în tine și vei fi mai deschis ideii de a te expune în fața mai multor oameni.
Beneficiile fizice ale dansului merită și ele aduse în discuție, întrucât mișcarea este extrem de importantă pentru menținerea unui stil de viață sănătos și a unui organism fortificat, ce nu va cădea pradă virozelor sezoniere. Pe de altă parte, dansul îți solicită și creativitatea și te încurajează să-ți exprimi sentimentele, indiferent dacă acestea sunt pozitive sau negative.

Webp.net-resizeimage (1)

Așadar, de îndată ce alegi studioul de dans potrivit și un instructor care să te ghideze pe această cale și să-ți facă misiunea mai ușoară, ești pregătit să-ți schimbi modul de a trăi cu care te obișnuisei. Antrenorii de dans de la Arthur Murray de abia așteaptă să te cunoască, iar prima lecție e gratuită!

Webp.net-resizeimage

Postat de: Cici
Inscrie-te!