• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Lead, Follow, sau cum să te conectezi cu partenerul de dans

IMG_7908

Dansul reprezintă o comuniune între partener și parteneră, dar pentru a crea o pereche compactă și rezistentă, doamnele trebuie să cedeze puțin din putere și să se lase purtate de impulsurile și direcțiile pe care partenerul le semnalează. Pentru o coordonare perfectă a perechii, doamnele trebuie să se lase “conduse” de partenerul lor pentru o bună interpretare a coregrafiei.

Dacă acest lucru este îndeplinit, călătoria parcursă de pereche în dans este una lină, grațioasă și delicată. Procesul de “impuls” și “răspuns la impuls”, denumit și “lead and follow” este o lecție principală pe care toți dansatorii trebuie să o înțeleagă și desigur să o urmeze. Odată urmată această “regulă”, perechea va deveni una omogenă, iar conexiunea dintre partener și parteneră se va intensifica.

Acest concept de “leading and following” este aplicat în dansurile de societate, atât în cele latino, cât și smooth.

Ce presupun rolurile de „leader” (conducător) și cel de “follower” (cel care urmează impulsurile)?

„Leader-ul”, adică partenerul, are datoria de a păstra în permanență ritmul muzicii, de a trimite impulsuri frecvent partenerei pentru a o ghida spre următoarea mișcare a coregrafiei. Ritmul muzicii este un alt aspect foarte important în dans, iar rolul partenerului este să mențină timpii exacți ai dansului și să coordoneze, fără ezitare, coregrafia propusă.

O altă atribuție a „leader-ului” este de a ghida partenera pe ringul de dans pentru a nu exista coliziuni între perechi.

Partenera, supranumită și „follower-ul”, are rolul de a percepe aceste mesaje transmise de partenerul său. Aceasta nu trebuie să se opună mișcărilor sugerate de către partener. Pentru un dans reușit, partenera trebuie să păstreze în permanență conexiunea, pentru ca partenerul să își îndeplinească rolul de leader.

Care sunt punctele de contact corecte ale brațelor pentru un „lead and follow” reușit?

Atunci când este executată o coregrafie cu poziția brațelor tip “ramă închisă”, liderul are mâna stângă aproximativ la nivelul ochilor partenerei. Mâna dreaptă a partenerei este așezată în mâna stângă a liderului. De aici se creează prima conexiune între parteneri.

IMG_7635

IMG_7752

A doua conexiune se realizează atunci când mâna dreaptă a partenerului se așează pe omoplatul “follower-ului” (partenerei). Acum partenerul poate transmite impulsurile partenerei prin cele două conexiuni ale brațelor.

Partenera așează brațul stâng pe umărul liderului și așa se creează conexiunea completă. Dansul poate începe!

Toate aceste lucruri le poți afla mult mai detaliat la cursuri de dans la studioul de dans Arthur Murray Bucuresti. Studioul de dans Arthur Murray este situat în zona de nord a capitalei, strada Nicolae Caranfil nr. 87 este un loc al bunului-gust, în care te vei simți ca într-un studio de dans newyorkez, unde vei fi întâmpinat de profesori înclinați dorințelor tale.

Prima lecție introductivă este gratuită. Aplică pentru lecția gratuită!

ad_facebook_v3b

Postat de: Cici
Inscrie-te!