• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Istoria dansului – vals

vals-vienés

Valsul este cel mai vechi stil de dans sportiv, acesta apărând undeva prin jurul anilor 1520, în Germania, iar ulterior răspândindu-se și în Austria și Franța. La început, dansatorii nu dansau singuri sau în perechi independente, scenariul fiind gândit în formație, pentru ca dansatorii să poată interacționa în permanență între ei. Se spune că prima melodie compusă exclusiv pentru vals datează din 1670.

Treptat, de-a lungul timpului, au apărut în mai multe țări o serie de variante de vals, care erau adaptate societății și culturii de la momentele respective. Toate acestea au influențat în diferite măsuri evoluția valsului, care a luat cu adevărat amploare după 1800, datorită apariției conceptului de sală de bal și evenimente dansante. Valsul a devenit un dans practicat de către nobilii din toate țările europene, la curțile regale, în ciuda faptului că existau destule critici la adresa lui. În ceea ce privește valsul vienez, acesta a fost dezbătut în anii 1960-1970, fiind un stil foarte controversat.

5617b2e6ece1c

În ziua de astăzi, valsul este văzut ca fiind cel mai elegant stil de dans, datorită mișcărilor caracteristice. Se pune foarte mult accentul pe relația dintre cei doi parteneri, aceștia plutind împreună pe ringul de dans. Valsul vienez este puțin mai rapid decât cel obișnuit, având și un ritm progresiv. Pentru că inspiră foarte multă grație și emoție, valsul a fost și încă este nelipsit de la evenimente care celebrează dragostea, cum ar fi nunțile. De asemenea, valsul este printre cele mai populare stiluri de dans preferate de către studenții școlilor de dans.

B-3

Postat de: Cici
Inscrie-te!