• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Istoria dansului – salsa

will-salsa-dancing-help-me-lose-weight_1-1024x1024

Dansurile latino sunt cunoscute în întreaga lume datorită mișcărilor energice și a pasiunii pe care o denotă, cele mai multe dintre acestea având origini africane. Salsa este un stil de dans care la început era practicat de sclavii negri, care aveau posibilitatea să danseze liber pe propriile ritmuri. Este, de fapt, un amestec de ritmuri de origine latino și afro-caraibiană, la dezvoltarea căruia și-au adus contribuția cubanezii, portoricanii și nord-americanii. Salsa a preluat elemente de la mambo, rumba, charanga, cha-cha-cha, guajira și danzon.

Există mai multe tipuri de salsa, adaptate zonelor în care se dansează, printre care se numără salsa cubana, salsa columbiană și salsa cabaret. Recunoașterea internațională a început în 1975, în urma unui prestigios eveniment legat de muzica latino. Salsa este un dans care se poate practica și fără partener, însă este de obicei dansat în doi, iar bărbatul conduce mișcările partenerei. În cadrul acestui dans, mișcările picioarelor sunt mai lente decât ale brațelor, iar organizarea și sincronizarea sunt foarte importante. Salsa emană foarte multă energie pozitivă și încredere, dacă dansatorii își controlează foarte bine mișcările și expresiile.

e0cf9845d52d81a10f21fa44eda318fe

Salsa este un dans foarte revigorant și antrenant, care îi face pe cei care îl practică să trăiască emoții puternice. Deși inițial poate părea complicat și dificil de executat, cu antrenamentul potrivit și puțină perserverență, oricine poate învăța să danseze salsa fără probleme. Povestea specifică dansului pornește de cele mai multe ori de la o femeie foarte senzuală și atrăgătoare, care ispitește bărbații în jocul ei și în cele din urmă ea devine cea dominată de partener.

cover_sexysalsa

 

Postat de: Cici
Inscrie-te!