• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Istoria dansului – rumba

Rumba

Rumba un dans originar din Africa, care a apărut undeva prin secolul al XVI-lea. Mai multe tipuri de culturi au stat la baza formării rumbei, iar numele dansului vine din spaniolă. Inițial, a fost văzut ca un stil de dans practicat doar de persoane care adoptau un stil de viață libertin. Se crede că Rumba a apărut mai exact în Cuba, unde mai multe dansuri, destul de diverse, purtau acest nume.

Rumba se remarcă prin ritmul alert și prin atitudinea dominatoare a bărbatului asupra femeii în cadrul dansului. Muzica este una cu accente „tribale”, iar mișcările executate sunt rapide și foarte expresive, precum și foarte variate. Dansatorii trebuie să aibă multă încredere și precizie în mișcările pe care le fac.

03SWING-master768

La fel ca cele mai multe dansuri, și rumba a trecut prin multe etape de-a lungul evoluției ei. Rumba a ajuns pentru prima oară în America în 1913 și deși mai mulți muzicieni ai perioadei au compus muzica pentru acest stil de dans, muzica latino și implicit dansurile aferente ei au început să se dezvolte în cel de-al treilea deceniu al secolului XX. Americanii au creat propria lor versiune de rumba, un dans numit „son”, puțin diferită de cea tradițională. În anii `50, a apărut un oarecare conflict între cele două variante ale dansului. Operele cinematografice în care apare dansul au avut un efect pozitiv asupra popularității acestuia – Flying down to Rio (1933), Dance with me (1998), Shall we dance.

 

WARNING: Embargoed for publication until 20:10:01 on 25/11/2017 - Programme Name: Strictly Come Dancing 2017 - TX: 25/11/2017 - Episode: Strictly Come Dancing 2017 - TX10 LIVE SHOW (No. n/a) - Picture Shows: +DRESS RUN+ *STRICTLY NOT FOR PUBLICATION UNTIL 20:10HRS, SATURDAY 25TH NOVEMBER, 2017* Alexandra Burke, Gorka Marquez - (C) BBC - Photographer: Guy Levy

 

Postat de: Cici
Inscrie-te!