• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Istoria dansului – Fox Trot

baile-56

Continuăm seria cu istoria dansului cu foxtrot-ul. Acesta a apărut în anul 1914, și poartă parțial numele creatorului său, Harry Fox. Când era tânăr, acesta a fost actor de circ, iar ulterior a ajuns să cânte în culisele teatrelor de vodevil (o specie a comediei) din San Francisco.

La începutul lui 1914, Fox apare în mai multe spectacole de vodevil din New York. Teatrul din New York a fost transformat în cinematograf, iar acoperișul a fost transformat într-un loc unde se puteau ține spectacole de teatru în continuare. În acest loc, numit „Jardin de Danse”, a luat naștere stilul de dans foxtrot, datorită lui Fox care dansa făcând pași de trap pe muzică sacadată. Inițial, dansul a fost cunoscut sub numele de crush, apoi de rhythm dancing, iar ulterior a intrat în categoria dansurilor de societate.

a7ce433dbab53e7ca36d8223e6066078

Foxtrot-ul este un stil de dans cu o tehnică destul de complicată, dar captivant de îndată ce pașii încep să fie perfecționați. Este complex, putând fi dansat atât lent, cât și în quick step. De asemenea, este romantic, deși la prima vedere pare să conțină doar pași simpli; pașii lenți alternează mereu cu cei rapizi, timing-ul fiind aspectul cel mai important al foxtrot-ului. Pentru a facilita învățarea lui, este recomandată învățarea valsului sau a quickstep-ului, deoarece acestea sunt niște baze foarte bune pentru foxtrot. Instructorii de dans de la Arthur Murray au fost printre primii care au început să predea foxtrot-ul în cadrul unei școli de dans.

Dans

Postat de: Cici
Inscrie-te!