• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Există reguli nescrise în dans?

Dacă te-ai convins că vrei să vii la școala de dans Arthur Murray pentru dans și distracție în fiecare săptămână, poate că te întrebi cum ar trebui să te comporți pe ringul de dans. Recomandarea principală este să fii tu însuți, să te destinzi și să te miști în mod natural petru că atunci vei face ceva din pasiune, fără efort. Totuși, este firesc să te întrebi cum ar trebui să se poarte un dansator și, mai ales, dacă sunt anumite reguli nescrise pe care ar trebui să le cunoști. Haide să vedem cum reușim să te surprindem și ce reguli în dans nu știai că există!

Mișcă-te în sensul invers al acelor de ceasoric: Pe ringul de dans, dansatorii ar trebui să își realizeze pași în sens contrar acelor de ceasornic. Ideal este să urmărești sensul mișcărilor celorlalți și să faci întocmai pentru un dans reușit. În orice caz, profesorii îți vor arăta întotdeauna cum trebuie să realizezi pașii și vor interveni pentru a te corecta, dacă este cazul.

Arthur Murray_Dance3

Cunoaște-ți ritmul mișcărilor: Fiecare are un stil propriu de a dansa și run ritm natural de a realiza pașii. Dacă ceilalți colegi de dans se mișcă mult mai rapid decât tine, încearcă să îți concentrezi mișcările înspre centrul ringului de dans, pentru a te feri de orice incident nedorit.

_am1

Invitația la dans trebuie întotdeauna aceptată: Este nepoliticos să refuzi o invitație la dans fără a avea un motiv solid. Mai mult, nu te gândi că doar bărbații trebuie să invite femeile pe ringul de dans. Nu există astfel de reguli!

Fii politicos: O regulă pe care ar trebui în orice circumstanță să o aplicăm, iar în ceea ce privește dansul, după ce ai dansat cu partenerul tău, mulțumește-i și aplaudă toți dansatorii. De altfel, este potrivit ca atunci când un bărbat invită o femeie la dans, să o conducă înapoi unde era aceasta atunci când i-a lasat invitația de a dansa.

B-10

Multe lucruri ce țin de „etichetă” le vei învăța pe parcurs, în diverse situații în care bunul simț îți va spune cum să acționezi. Nu te simți presat de faptul că ar trebui să ai o anumită conduită pentru că dansul nu ar trebui să jeneze pe nimeni și cu atât mai mult să fie o activitate forțată, în care aspectele superficiale să domine. În schimb, poartă-te natural, comunică cu toți ceilalți colegi de dans, ascultă profesorii de dans pentru că îți vor spune și arăta cele mai utile reguli în dans și distrează-te de fiecare dată!

 

Postat de: Cici
Inscrie-te!