• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Dansul și petrecerile tematice

IMG_0533

Știm deja că dansul a apărut, printre altele, datorită dorinței oamenilor de a se simți mai bine în compania celor de care erau apropiați și de a crea o atmosferă mai destinsă la adunările care înainte erau considerate evenimente semnificative în viața comunității. Cu timpul, momentele dansante au devenit punctele de interes ale petrecerilor de toate felurile, iar pregătirea acestora a antrenat din ce în ce mai multe persoane.

Există petrecere reușită fără dans? În functie de ocazia pentru care se organizează, putem include forme ale dansului în aproape orice fel de eveniment. Dansul are o contribuție primară atunci când este vorba de evenimente precum nunțile, unde momentele artistice nu pot lipsi, iar iubirea este elementul în jurul căruia gravitează toate activitățile. În  acest caz, sunt preferate dansurile elegante care inspiră romantism, precum stilurile de cals, tangoul sau fox trot.
Petrecerilor aniversare le sunt specifice dansurile energice, care să stimuleze dorința tuturor de a participa pe ringul de dans, cum ar fi cha-cha-ul sau meregue. Mai presus de respectarea caracteristicilor fiecărui stil de dans, distracția contează, acesta fiind scopul principal al celebrării unei aniversări. Dansul de grup mobilizează majoritatea invitaților, care devin astfel dornici să fie părtași la menținerea atmosferei. Pe de altă parte, la party-urile cu și pentru copii, predomină mișcările jucăușe, iar dansul este unul spontan, care nu necesită un efort deosebit. În general, dansul joacă un rol important atunci când vorbim de petreceri organizate cu scopul de a sărbători ceva. Dacă nu e dans, nu e nici voie bună!

41221489_1893839874044581_6557927711052922880_o
Petrecerile tematice diferă puțin față de cele de care am vorbit până acum, deoarece ideea care stă la baza unei petreceri tematice este, după cum spune și denumirea, o temă. O temă pe care o putem alege dintr-o serie foarte mare de opțiuni și în funcție de care se organizează și momentele dansante din cadrul petrecerii respective. Dacă vorbim de un bal mascat, ne gândim la dansurile de societate, numite și ballroom dancing, cu ajutorul cărora se creează momente de poveste cărora le putem adăuga și props-uri caracteristice pentru a recrea atmosfera din, să zicem, perioada victoriană. O petrecere hawaiiană va avea cu totul o altă altmosferă, prin urmare pentru o astfel de ocazie putem alege să combinăm dansuri energice cum ar fi cha-cha, bachata sau merengue. Petreceri tematice se organizează și la Arthur Murray, unde distracția, dansul și atitudinea pozitivă sunt ridicate la rang de reguli. În cadrul acestora, instructorii de dans participă alături de studenți în activități interactive și se întrec cu aceștia la capitolul energie și veselie.

44739279_1951813178247250_1783627320196595712_o

 

 

Postat de: Cici
Inscrie-te!