• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Dansul, o modalitate de exprimare

18446911_1377780955650478_7521554583383528849_n

Dansul este una dintre cele mai apreciate forme de artă, deoarece prin intermediul lui ne putem exprima foarte bine trăirile și sentimentele. Prin dans comunicăm cu cei din jur și le transmitem bucurie sau tristețe, iubire sau ură. Pentru că este însoțit mereu de muzică, beneficiile dansului se extind dincolo de sfera fizică, intrând și în cea mentală și spirituală.
Dansul ne ajută să exprimăm lucruri în privința cărora poate în mod normal am avea rețineri. Este un bun remediu pentru persoanele timide și are efecte pozitive și asupra persoanelor afectate de anxietate sau depresie. De asemenea, studiile au arătat că mișcarea îi ajută și pe cei care întâmpină dificultăți în procesele de învățare, iar dansul tratează mintea și corpul ca fiind un întreg.

Dansul a fost dintotdeauna folosit cu diverse scopuri; la începuturile omenirii, dansul juca un rol important în invocarea spiritelor sau preamărirea zeităților, prosperitate sau curtarea partenerului. Muzica și dansul s-au născut și s-au dezvoltat împreună în timp, căpătând semnificații diversificate o dată cu evoluția societății. Mai târziu, dansurile au început să fie practicate la curțile nobililor și să simbolizeze manierele și eleganța. Multe au fost întâi adoptate de aristocrație, iar apoi au ajuns și la oamenii de rând. Dansurile tradiționale exprimă foarte bine aspecte ale diferitelor culturi al lumii, diferențiindu-le de celelalte.

TD_title

 

Members of the opening committe dance during the opening ceremony of the traditional Opera Ball (Opernball) in Vienna, February 16, 2012. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY)
În lumea contemporană, dansul înseamnă, pe lângă toate celelalte, și o formă de socializare foarte populară printre persoanele de toate vârstele. Dansând, starea de spirit ni se îmbunătățește, iar creierul produce mai multe endorfine, care sunt responsabile cu sentimentul fericirii. Prin dans ne putem exprima cu ușurință și în cadrul evenimentelor sau petrecerilor la care participăm alături de cunoscuți, acesta fiind ca un cod cunoscut doar celor care îl practică.

poza_4

Postat de: Cici
Inscrie-te!