• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Cum îți convingi partenerul să ia lecții de dans?

IMG_9742

De cele mai multe ori, atunci când te hotărăști să iei lecții de dans, cel mai greu pas este convingerea partenerului tău. Toate am trecut prin acest stadiu, unde domnii se lasă greu convinși și inventează tot felul de motive pentru a scăpa. Noi ne-am gândit la patru motive pe care domnii le-ar putea aduce în discuție pentru a se “salva” de cursurile de dans și răspunsurile pe care noi, doamnele, trebuie să le avem mereu pregătite pentru a avea parte de succes. Aceste patru răspunsuri sunt așii din mânecă pentru ca voi să luați lecții de dans în doi.

1.”Mi-e rușine să dansez.”

Dacă acesta este motivul pentru care partenerul tău nu dorește să ia lecții de dans, trebuie să îi explici că dansul este o modalitate prin care încrederea în sine este stimulată și ulterior îmbunătățită. De ce? Deoarece prin dans postura corpului este corectată, iar ținuta devine una elegantă, dansul la petreceri nu va mai fi o problemă și dorința de a ieși în oraș la dans va fi din ce în ce mai mare. Un alt motiv pentru care dansul este o modalitate de a-ți crește încrederea în sine este socializarea permanentă cu colegii de dans, care cu siguranță pot deveni prieteni apropiați. Faptul că puteți împărtăși idei și gânduri comune va face comunicarea mai ușoară și naturală.

Arthur Murray_Dance

2.”Nu mă simt în formă.”

Acesta este un alt motiv ușor de combătut. Domnilor trebuie să li se explice faptul că dansul este unul dintre cele mai plăcute moduri de exercițiu fizic, unde nu respecți doar o înșiruire de mișcări mecanice care nu stimulează imaginația, ci te adaptezi la muzică, înveți să improvizezi și să urmărești ritmul. Dansul rămâne alegerea potrivită atunci când dorești să te menții în formă, când dorești să ai o minte echilibrată și să îți tonifiezi corpul. Din punct de vedere fizic, dansul aduce rezultate similare cu cele pe care le poți obține la sală, dar în plus, acesta are și o mulțime de beneficii pe plan psihologic, eliminarea stresului fiind printre cele mai importante. Și aici intervine punctul trei.

3.”Nu, sunt prea stresat.”

O mulțime de studii demonstrează că dansul este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva stresului. Argumentul la întrebarea „de ce?” este clar. Pe lângă beneficiile sale fizice care sunt un pas important în a scăpa de stările de anxietate și stres, beneficiile sale spirituale sunt numeroase precum cele specificate mai sus, care se referă la îmbunătățirea relațiilor sociale și a încrederii de sine. Aceștia sunt niște pași importanți pe care dansul îi îndeplinește în drumul către relaxare și detașare de problemele cotidiene.

IMG_9718

4.”Nu, cu siguranță va exista tensiune între noi.”

Dimpotrivă. Dansul este un remediu de detensionare a relației de cuplu. Prin dans cei doi parteneri devin mai implicați, învață să coopereze mai bine și să comunice mai mult. Frumusețea dansului în cuplu este atunci când partenerii parcă plutesc pe ringul de dans și renunță la propiul ego pentru a deveni un întreg care să evolueze constant. Prin urmare ringul de dans este locul unde magia se întâmplă.

IMG_6908

Atunci când cuplurile vin pentru prima dată la școala de dans Arthur Murray București, nu au nici cea mai mică idee despre experiența minunată pe care o vor avea pe parcursul acestei călătorii. Lecțiile noastre de dans înseamnă mult mai mult decât învățarea unor pași de dans. Îmbunătățirea spirituală, liniștea sufletească și relaxarea minții sunt numai unele dintre beneficiile pe care dansul de societate le aduce participanților. Cuplurile care trec prin experiența dansului sunt mai fericite, împlinite și relaxate, iar acest fapt se observă în atitudinea lor. Lecții de dans la Arthur Murray București înseamnă distractie, confort, iar cel mai important oferă experiența de a cunoaște oameni minunați care devin o a doua familie.

Postat de: Cici
Inscrie-te!