• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

Cum a luat amploare tradiția legata de dansul mirilor?

wedding dance

V-ați întrebat vreodată de unde a pornit această tradiție de a deschide nunta cu dansul mirilor? Este o tradiție internațională, pe care toți mirii o îndrăgesc și o respectă.

Dansul mirilor este cea mai puternică declarație de dragoste și un moment unic între cei doi parteneri. A luat naștere odată cu instaurarea căsătoriei ca instituție. Longevitatea dansului mirilor demonstrează că acesta nu este doar o tradiție, ci și o puternică conexiune care se creează în momentul în care cei doi își pregătesc momentul. Pe scurt, dansul mirilor înseamnă distracție, lucru de echipă și dedicație din partea ambelor părți. Exact ce este necesar pentru o relație de lungă durată.

wedding dance

Astăzi, nunțile ne duc cu gândul la o petrecere într-un local spațios, elegant care să fie potrivit pentru o petrecere cu mulți invitați, spre deosebire de începutul secolului 20’, când nunțile erau petrecute în special la reședința miresei. Abia după al Doilea Război Mondial au început să fie construite săli de recepție destinate nunților, care au rămas populare pănă în ziua de astăzi.

Desigur că această experiență de a avea nunta petrecută acasă depindea mult de poziția socială pe care o avea respectivul cuplu. Familiile bogate erau privilegiate, având săli de bal special amenajate pentru astfel de recepții. Aceste săli erau decorate somptuos, luxuriant și puteau fi invitați chiar și 100 de persoane. Nu lipseau dansurile tradiționale, meniul bogat și muzica cântată live. Nunțile familiilor privilegiate nu erau diferite de cele din ziua de astăzi, dar dacă făceai parte din clasa de mijloc, lucrurile stăteau altfel. Nunta era petrecută sub forma unui prânz, simplu, intim în familie fără prea multe cheltuieli. În cazul unora dintre familii, acestea susțineau în același zi și în același loc nunta mai multor cupluri, pentru a putea economisi cât mai mulți bani.

Din fericire, astăzi poți experimenta o nuntă, unde poți avea propriul tău dans al mirilor, fără a fi nevoie să „împarți” nunta cu alte cupluri. Chiar dacă alegi să ai o nuntă intimă, într-un cadru restrâns, te poți bucura de plăcerea de a dansa primul tău dans oficial cu persoana iubită. Așa că nu lăsa această posibilitate să îți scape! Ia lecții de dans pentru nunta ta, care se vor dovedi a fi un beneficiu atât la nivel fizic, cât și spiritual!

Vino la o lecție gratuită la Arthur Murray!

Arthur Murray Dans Nunta 2016_5

Postat de: Cici
Inscrie-te!