• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

8 termeni de specialitate ai dansului confundați frecvent

IMG_5916

A dansa nu înseamnă doar învățarea unui nou limbaj al trupului ci înseamnă a ști limbajul “ringului de dans”. Acesta presupune termeni de specialitate ai dansului care sunt de cele mai multe ori greșit înțeleși sau folosiți. Iată 8 termeni de specialitate care sunt mereu confundați:

1.Dansurile „Ballroom”

Mulți studenți noi vin și ne spun: „Eu nu imi doresc să fac dansuri ballroom, îmi doresc doar să pot dansa la petreceri, fără să îmi fie rușine”. Dar, ballroom nu presupune doar dansurile din cadrul unei competiții sau unui bal, este un termen care se referă la dansul în pereche. Cu siguranță, nu vei îmbrăca o rochie de bal sau un frac de la primele lecții, așa că nu te teme, oricine poate învăța dansurile ballroom (de pereche), ca mai apoi cine știe, să îmbrace hainele de bal☺

2.Evaluare a dansului -lectie introductiva

Atunci când contactezi Studioul de dans Arthur Murray București, ți se va oferi o evaluare a dansului gratuită. Nu, nu este vorba despre un test! Ci despre întâlnirea cu un profesor de dans certificat cu care vei discuta obiectivele de dans personale. Mai departe profesorul te va invita să încerci câteva mișcări de bază, pentru a putea determina modul în care înveti cel mai bine și care este cel mai bun program pentru a obține rezultate excelente.

3. Dansul progresiv vs Dansul static vs Dansul pe coloane

Nu toate dansurile au ritmuri egale, sau se dansează în acelasi spatiu pe ringul de dnas. Așa că, un dans progresiv (sau dansul călător) este un tip de dans care se deplasează și acoperă tot ringul dintr-o parte în alta. Este un dans cu direcții multiple, care nu staționează. Tipurile de dansuri progresive sunt: Foxtrot, Tango, Vals, Vals Vienez, Quickstep, Paso Doble, și dansurile Country.

Dansul static nu înseamnă un dans plictisitor, ci un dans care acoperă o zonă foarte mică a ringului de dans. Perechea găsește un loc pe ring și rămâne în aceeași zonă pe tot parcursul dansului. Tipurile de dansuri staționare sunt: Rumba, Cha Cha, East Coast Swing, Bolero, Merengue și Bachata.

Dansurile pe coloane sunt acelea unde perechile mențin pe ring o formă pe coloană. West Coast Swing, Hustle, Zouk și Salsa sunt dansurile care pot fi făcute in acest mod.

4.Linia imaginară a dansatorilor

Te-ai întrebat vreodată de ce dansatorii nu se lovesc pe ringul de dans în timpul dansurilor progresive? Există o pistă invizibilă în jurul exteriorului ringul de dans pe care dansatorii o urmăresc și dansează în jurul ei împotriva acelor de ceasornic. În studioul de dans Arthur Murray București veți găsi profesorii și studenții călătorind pe acea linie imaginară.

5.Rama brațelor (Frame)

Când ne gândim la dans, ne gândim în primul rând la picioare! Dar, în realitate, partea superioară a corpului trebuie să aiba o postură perfectă, și o conexiune puternică a brațelor cu partenerul. În așa fel, partenerul poate coordona doamnele și dansul este unul fluid, imaculat. Așa cum este temelia unei casei, așa este și rama brațelor pentru orice dansator.

IMG_7635

6. Conexiunea

Când vine vorba despre conexiunea între parteneri, dansatorii nu se referă doar la cea spirituală (desigur și aceea este importantă) ci la cea fizică. Dacă există o conexiunea fizică între parteneri, atunci va rezulta o comunicare excelentă și un “leading and following” pe măsură. Adică liderul (partenerul) va putea conduce partenera pe ringul de dans, iar perechea va părea una omogenă.

7. Competiție

Unii dansatori aleg să danseze pentru ca mai apoi să meargă în competiții cu alte perechi. Ei doresc să aibă parte de adrenalina de competiție între perechi, care incită și face ca provocarea dansului să fie din ce în ce mai puternică. Cu toate acestea, există și alte modalități de a rămâne cu interesul stârnit mereu și cu dorința de a îmbunătăți dansul permanent, fără să fie nevoie să existe acest tip de concurs. Evenimentele de competență sunt o modalitate foarte bună de a începe să te evaluezi pe tine, nu și pe ceilalți colegi de pe ring.

IMG_8174

8. Stilul de dans

Stilul de dans merge mai departe de tipul dansului și pașii de bază. Stilul de dans reperezintă caracterul fiecărui dans în parte, unde poți adăuga indiferent de situație o parte din personalitatea ta. Acest mix va rezulta un dans perfect echilibrat între artă și partea tehnică. Așa cum tangoul este diferit de swing, și tu ești diferit de orice alt dansator de pe ring, de aceea trebuie să îți lași o parte din suflet și din caracter să învăluiască respectivul dans. Așa se va naște unicitatea dansului tău. La Arthur Murray București, dorim să scoatem la iveală caracterul unic din fiecare, de aceea vrem să vedem cum personalitatea voastră strălucește pe ringul de dans.

Postat de: Cici
Inscrie-te!