• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

3 moduri prin care dansul te scapă de stres

IMG_9498

Care este de fapt secretul dansului împotriva stresului provocat de rutina zilnică? Credem că cel mai important atu al dansului este libertatea spirituală pe care acesta o oferă oricărui dansator. Dar, hai să vedem cele 3 moduri prin care dansul te eliberează de stres:

1. Atunci când corpul se simte bine, mintea îl urmează

Este dovedit științific că prin dans se elimină endorfine, iar atunci când se întâmplă acest fenomen, mintea și corpul sunt într-o stare excelentă. Endorfinele sunt calmantele naturale ale corpului prin care stresul este redus, iar prin eliminarea de endorfine, percepția minții asupra vieții devine una pozitivă. Astfel, după un bun antrenament, endorfinele eliminate ajută la calmarea organismului și creează o atitudine optimistă și plină de viață. Un alt ajutor pe care îl aduce eliminarea de endorfine este îmbunătățirea somnului. Astfel, nopțile nedormite din cauza stresului pot fi tratate cu dans!

2. Prin dans îți poți exprima propria personalitate, fără granițe, într-un mediu în care vei fi înțeles

Deseori, mediul de lucru nu te lasă să exprimi în totalitate cine ești tu cu adevărat, job-ul necesită o anumită rigurozitate, ceea ce te face să fii rezervat. Pe când sala de dans și dansul oferă libertatea de a exprima cu adevărat ce simți prin muzică, mișcări ale corpului, chiar și costume. Dansul ajută să te reconectezi cu adevărata ta personalitate. Lasă costumul elegant și fusta creion la birou și înlocuiește-le cu paiete și culori amețitoare!

IMG_1144

3. Dansul este un adevărat medicament pentru sănătatea fizică

Pierderea în greutate, creșterea flexibilității, întărirea oaselor și a tonuslui muscular sunt câteva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un adevărat antrenament fizic, care poate înlocui cu lejeritate mersul la sală.

Arthur Murray Dance Brunch

Dansul poate fi o formă de sport pentru toate categoriile de vârstă, indiferent de siluetă sau condiție fizică. Acesta are o gamă largă de beneficii fizice și mentale, precum- îmbunătățește funcționarea inimii și a plămânilor, crește masa musculară și îmbunătățește condiția fizică, tonifică musculatura, se pierde în greutate, risc redus de osteoporoză, o coordonare motrică mai bună, și nu în ultimul rând dezvoltă abilitățile sociale și crește încrederea de sine.

Așadar, dansul este un tratament miraculos și desigur, la îndemâna oricui!

Postat de: Cici
Inscrie-te!