• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

3 dansatori celebri din istoria dansului

39628845_208777256660215_4043398004772700160_n

3 dansatori celebri din istoria dansului

Fără îndoială, dansul este una dintre cele mai expresive forme de comunicare ajunsă la rangul de artă prin creativitatea, inovația și pasiunea pe care o implică. Se consideră că dansul stă în natura noastră și că ne putem mișca corpul în mod intuitiv la auzul unui ritm muzical, iar într-unul dintre articolele trecute am văzut cum oricine poate dansa, indiferent de vârstă. Astfel, pentru că apreciem arta, performanța, inspirația, dar și pentru că școala noastră de dans poartă numele unui simbol remarcabil, astăzi vom vorbi despre dansatori celebri de-a lungul istoriei umanității și modul în care aceștia au revoluționat scena dansului. Vom continua în următoarele articole cu alți interpreți de dans ce merită elogiați!

Arthur Murray (început de secol XX)

Una dintre cele mai apreciate apariții în lumea dansului este nimeni altul decât Arthur Murray, iar pentru evoluția și răspândirea pasiunii pentru dans în întreaga lume, școlile Arthur Murray poartă cu demnitate numele acestuia și duc mai departe performanța. Totuși, ce trebuie să știi despre Arthur Murray? Pe numele său real, Arthur Teichman, tânărul a debutat ca dansator la vârsta de 14 ani, iar dedicarea și execuția fără cusur l-au condus foarte repede către a fi considerat cel mai apreciat profesor de dans al elitei societății și un simbol extraordinar al dansului de societate. Mai mult, Arthur Murray a răspândit cultura dansului în întreaga lume, astfel că în anul 1920, Murray a organizat prima transmisie radio live din lume a muzicii de dans. Totodată, în 1950, Murray și soția lui, Kathryn, încep o emisiune televizata numită ‘Arthur Murray Dance Party’ ce a rulat timp de 12 ani și a transmis dragostea pentru dans și performanța milioanelor de telespectatori.

Martha Graham (sfârșit de secol XIX)

Martha Graham reprezintă un reper inegalabil pe scena dansului modern, fiind foarte apreciată pentru inventarea unui nou limbaj al mișcărilor ce aduce în prim plan exprimarea trăirilor umane. Celebra dansatoare a activat pe terioriul Americii, având o impresionantă carieră de dansator și coreograf timp de peste 70 de ani. Câteva aspecte impresionante care o poziționează pe Martha Graham la un nivel superior sunt faptul că aceasta a fost primul dansator care a performat într-un spectacol la Casa Albă și deține cea mai importantă distincție civilă a SUA: Medalia Prezidențială a Libertății.

Rudolf Nureyev (secol XX)

Un reper extraordinar în domeniul baletului este celebrul artist rus Rudolf Nureyev care poartă bine-meritatul titlu de „Lord al dansului”. Balerinul rus este considerat printre cei mai talentați și unici dansatori de balet, fiind autorul unor compoziții de dans celebre precum Swan Lake, Giselle și La Bayadère. Mai mult, Nureyev a debutat alături de baletul Mariinsky în St. Petersburg, însă în 1961 a dezertat din Uniunea Sovietică și s-a mutat în Vestul Europei, acțiune care a creat un mare impact în lume la momentul respective. Totuși, între 1983 și 1989, Rudolf Nureyev a fost directorul școlii de balet a Operei din Paris.

Postat de: Cici
Inscrie-te!