• 0722 876 876
  • office@arthurmurray.ro

3 dansatori celebri din istoria dansului – Partea 2

am_3

Așa cum am promis, am revenit cu continuarea articolului despre dansatori celebri din istoria dansului, mai ales pentru că trebuie să acordăm credit în aceeași măsură și celor contemporani nouă. Dansul s-a schimbat considerabil în ultimele secole și nu contenește să inoveze constant și să ducă arta la un rang și mai înalt, iar aceste prefigurări se datorează mai ales practicării dansului de către persoane care activează în domenii cu totul diferite. Schimbarea este bună și dacă dansul este accesibil tuturor și permite noi posibilități de exprimare, atunci nu putem decât să ne bucurăm! Haide să vedem alte 3 personalități care deși au avut contact cu domenii diferite, au revoluționat în mod incredibil dansul așa cum era cunoscut până atunci!

De pe meleaguri indiene: Prabhu Deva

Cel mai cunoscut dansator indian și al doilea cel mai popular dansator din lume, Prabhu Deva are la origine o carieră de coreograf, însă a ajuns cunoscut pentru rolurile de dansator din peste 100 filme. Mai mult, stilul de dans îi este imediat recognoscibil, fapt pentru care a câștigat de două ori premiul „Cea mai bună coreografie” la Nationl Film Awards. Mulți observă o asemănare a lui Prabhu cu Michael Jackson și nu greșesc cu această observație pentru că dansatorul indian este un mare admirator al lui Michael și a preluat și modificat în stilul propriu cele mai cunoscute mișcări ale idoului său.

am_1

The King of… everything: Michael Jackson

L-am menționat adineaori pentru sursa de inspirație pe care a constituit-o și cu siguranță nu este nevoie de prea multe introduceri pentru Regele Muzicii Pop. Michael Jackson este considerat cel mai popular dansator din istoria umanității și nu este deloc surprinzător să afli aceasta. Deși a ajuns cunoscut datorită carierei de cântăreț, Michael Jackson a inclus dansul ca parte din spectacol și a facut-o într-un mod cu totul unic. Oricine îi poate recunoaște mișcările, iar vestitul „moonwalk” este o serie de pași pe Michael îi realizează cu atât de multă ușurință și fluiditate încât pare imposibil de egalat!

am_2

Steps in Step: Sammy Davis Jr.

Cântăreț, actor, comedian și dansator american, Sammy Davis Jr. este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de scenă și este cunoscut mai ales pentru… stilul de dans step. Cariera de dansator a început de la o vârstă fragedă când micul Sammy a fost luat de tatăl său, care lucra într-o trupă de dansatori a învățat pașii de dans, iar pe parcursul turneelor din anii ’30, Davis Jr. a devenit nu doar un bun dansator, ci și un cântăreț, multi-instrumentist, actor de comedie și star-ul oricăui spectacol. Deși artistul a suferit numeroase traume emoționale și psihice pe parcursul serviciului militar din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale, cariera lui a început să cunoască succesul în 1947, când a fost cooptat pentru a-l acompania pe Frank Sinatra la Capitol Theatre din New York. De-a lungul timpului, a primit numeroase aprecieri atât pentru albumele muzicale lansate și aparițiile cinematografice, cât și pentru execuția impecabilă a pașilor de step în filme sau pe scenele unde ținea spectacole.

 

Postat de: Cici
Inscrie-te!